Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'Ortadoğu ülkelerinin yeni fenomeninin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu' söyledi.
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gelen Tekin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Kılıçdaroğlu şu anda Ortadoğu'nun fenomeni. Sadece Irak değil, Ürdün, Mısır bütün bu coğrafya Sayın Kılıçdaroğlu'nun gelmesini istiyor. Niçin istiyor Kılıçdaroğlu'nun gelmesini; biri barış istiyor, diğeri savaş istiyor. Barış isteyen bir insanı kim çağırmaz" diye konuştu.
Diyarbakır İl Başkanının istifasının altında başka sebep aranmasının yanlış olduğunu söyleyen Tekin, "Diyarbakır İl Başkanımızla ilgili, her partide olduğu gibi içeride arkadaşlarımızın zaman zaman sıkıntıları olur. Bundan dolayı istifa etti. Bunun dışında herhangi dışa dönük yani AKP İl Başkanı gibi değil. Mesela AKP İl Başkanı sorgulanmalıydı. Neden istifa etti, ya da AKP Hakkari ilindeki örgütünü niye kapattı? Bunlar sorgulanmıyor. Diyarbakır'da önümüzdeki günlerde yeni bir arkadaşımız göreve başlayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak da ilk ziyaretimi ben o yeni arkadaşıma yapacağım" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye dönüp dönmeyeceği konusunda iki yılda 574 soru aldığını söyleyen Tekin, "574 kez aynen şunu söylemişim. Hay hay buyursun gelsin. Sizden rica ediyorum 600'e dayandırmayın" diye konuştu.
Suriye'de kaybolan gazeteci Bashar Kadumi içinde girişimler yaptıklarını ancak sonuç alınamadığını söyleyen Tekin, "Bashar'ın eşiyle ilk görüşmeyi ben yaptım 2,5 3 ay önce. Konuyla ilgili son üç ayda ciddi çalışmalarımız oldu. Sadece Cüneyt'le ilgili değil. Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda yapılması gereken ne varsa il düzeyinde milletvekili düzeyinde gereğini yapıyoruz ama, doğrusu bu saate kadar kardeşimizle ilgili sağlıklı bir sonuç alabilmiş değiliz. Yine ABD'de bir gazetecinin CHP'den öyle bir isteği oldu. Onunda gelmesi için yapılacak bir şey varsa bir barış elçiliği yapmak isteriz" diye konuştu.
Büyükşehir Yasasına karşı olmadıklarını aktaran Tekin; "Şimdi Anayasa mahkemesine diyoruz ki kardeşim, 1500 belediye kapatıyorsun. Bu kadar belediyeyi niçin kapatıyorsun, hani biz yerelleşecektik? Bizim itirazımız bunlar, ama gazetelerde CHP büyükşehir ve 'bütünşehir'e karşı. Tam tersine ben burada söylüyorum, gelin sadece 13 ili değil, Türkiye'nin bütününü büyük ve 'bütünşehir' yapalım" dedi.
Ülkedeki yapı stokların bilinmediğini de söyleyen Tekin, şunları kaydetti:
"Soruyorum şimdi Başbakan'a, Bakanlara, e-devlet'e girdik, millet ülkedeki koyun sayılarını bile biliyor, sen bu ülkede kaç tane yapı stoğunun olduğunu bilmiyorsun. On alıp belediye yaptık, bunu aldık kapattık, olmaz böyle. Rahmetlik Özal da yaptı, aldı onu bunu yapıştırdı, 89'da da millet yapıştırdı, hadi yürü git. 2014'te de millet yapıştıracak bunlara, 89'un Türkiye'sini yaşatacağız, Hatay'ı da alacağız kardeşim. Ülkede 53 milyon seçmen 40 milyon borçlu var. İnşallah 2014'te zafer CHP'nin olacak."
(ADM-YHY-Y)

21.12.2012 15:16:28 TSI

Editör: Wan Haber