Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin oyunun yüzde 54'e çıktığı yönündeki açıklamalarına atıfta bulunarak, "Merak ediyorum nerede bu yüzde 54. Başakşehir'de mi? Sultanbeyli'de mi? Böyle kamuoyu yoklamaları ve psikolojik baskısıyla sanki başka siyasi parti yokmuş gibi bir algı başlatmak istiyorlar. O yüzden hiçbir inandırıcılığı yoktur" dedi.
Başakşehir'de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekleri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, vatandaşlar ile sohbet etti. Ziyaretlerinde vatandaşlara hitaben konuşan Tekin, "Bu gün 'kentsel dönüşüm yaptım sizlere tapu vereceğim' diyenlerin İstanbul'daki tarihçesi 19 yıldır. Niye dönüştüremedin19 yıldır. İnsanların mülkiyet sorunu namusu kadar kıymetlidir, değerlidir. Unutmayın İstanbul'da her 4 kişiden birinin mülkiyet sorunu vardır. 50 yıldır İstanbul'da yaşıyor evi var, tapusu yok. Tapusu var, imarı yok. İmarı var iskanı yok. Böyle bir şehir. Bu şehrin adı da 'Avrupa Kültür Başkenti'. Ben rant haritası açıkladım bir babayiğit çıksın bu harita yalandır desin. Siyaseti bırakırım. Bu kadar iddialı söylüyorum" diye konuştu.
Ziyaretleri sırasında bir basın mensubunun 'seçim startı mı verdiniz' sorusuna Tekin, "Aslında seçim startını daha önce vermiştik. 60 ilimizi dolaştım. Tabi genel başkanımızda öyle. Örgütlerimiz uzun bir süredir çalışıyor. Seçimden seçime dönemi bitti. Seçim bittikten sonrada seçim çalışmalarımız devam edecek. İstanbul'un sorunları her geçen gün artıyor. Özellikle kentsel dönüşüm kentsel yıkıma dönüşecek bunu buradan söylüyorum" şeklinde yanıt verdi.
İstanbul Büyükşehir adayı olacak mısınız sorusuna Tekin, "CHP siyaset yapmış her arkadaşımız potansiyel adaydır. Bu ilçe başkanı da olabilir, sıradan vatandaş da olabilir. Milletvekili de olabilir" dedi.
Basın mensuplarının "siz kendiniz ister misiniz" sorusuna, "Benim istemem önemli değil partim kimi isterse aday o olacaktır" yanıtını veren Tekin, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı kamuoyu yoklamaları oranlarını inandırıcı bulmadığını söyledi.
Tekin, "Sayın başbakan kamu yoklamalarında yüzde 54 çıkmış demiş. Merak ediyorum nerede bu yüzde 54. Nerede? Başakşehir'de mi? Sultanbeyli'de mi? Böyle kamuoyu yoklamaları psikolojik baskısıyla sanki başka siyasi parti yokmuş gibi bir algı başlatmak istiyorlar. O yüzden hiçbir inandırıcılığı yoktur" ifadelerini kullandı
(AU-ÖFA-Y)

20.01.2013 15:51:28 TSI

Editör: Wan Haber