Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Teşkilatı Kadın Kollarının düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'de son 6 ayda 93 kadının şiddetten dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, "Başka bir ülkenin yurttaşı için verilen mücadeleyi görüyoruz. Kadının cenazesini buldular, hala araştırıyorlar. 93 kadınımızı kim araştıracak?" dedi.
Antalya'da CHP Muratpaşa İlçe Teşkilatı Kadın Kollarının düzenlediği dayanışma kahvaltısına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı konuşmada, partide kadınların yer almasının önemine değindi. Türkiye'deki kadına şiddet konusunu değerlendiren Tekin, "Türkiye'de sadece 6 ay içerisinde 93 kadın şiddetten hayatını kaybetti. 27 kadın kayıp, aranıyor" dedi.
Amerikalı turist Sarai Sierra cinayetinin çözülmesi için gösterilen çabaları hatırlatan Tekin "Geçen hafta Batman'da 4 kadın intihar etti. Hiç gazetelerde okumadınız bu intiharları. Başka bir ülkenin yurttaşı için yapılan mücadeleyi hepimiz görüyoruz. Olması gereken de bu, helal olsun. Önce kaybolduğu için istihbarat örgütleri dahil olmak üzere ABD'nin bütün kurumları İstanbul'a yerleşti. Kadını daha sonra hayatını kaybetmiş şekilde buldular ve hala araştırıyorlar. 93 kadınımızı kim araştıracak? Bu ülkenin yurttaşları değil miydi ölenler?" şeklinde konuştu.
CHP'li kadınlara daha çok iş düştüğünü ifade eden Tekin, 2014 yılında yapılacak seçimin önümüzdeki seçimler için de önemli olacağını belirterek, "Ben İzmir, Antalya ve Eskişehir Belediye Başkanları ile övünüyorum. Her üç belediyenin çalışan kadın sayısına bakın, bir de İstanbul, Kayseri ve Ankara'daki belediyelerdeki çalışan kadınların sayısına bakın. Bu siyasi partinin kadınlara bakışının en önemli fotoğraflarının bir tanesidir. Şiddet sadece öldürmekle olmuyor. Bu da farklı bir şiddet" dedi.
2009 yılında İstanbul'da il başkanlığı yaptığı zaman en büyük başarıyı kadınlarla aldıklarını söyleyen Tekin, "Gün seferberlik günüdür. Birbirimizle didişme, yarışma günü değildir. 15 yıl önce hiçbir vatandaşımızın kaygısı yoktu. Çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu vardı. Bugün hiç birisi yok. Türkiye umudunu CHP'ye bağlamış" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Antalya programı devam ediyor.
(UG-SK-GS-Y)

09.02.2013 12:41:55 TSI

Editör: Wan Haber