Gürpınar Belediyesi tarafından öğrencilerin daha salıklı ortamlarda spor aktivitelerini gerçekleştirmeleri için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Her okula çok amaçlı semt sahası inşa edilmesi için startı verilen çalışmalarda, içerisinde basketbol, voleybol, futbol ve diğer spor aktivitelerin yapılabileceği donanımlı sahalar yapılıyor.

Yaz döneminde başlatılan çalışmalarda bir okulda semt sahası tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulurken, 9 okulda da çalışmalar sürüyor. Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, eğitim alanında donanımlı ve güvenli ortamlar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha önce birçok okulda çocukların spor aktivitelerini gerçekleştirecek alanların olmadığını anımsatan Doğramacı, "Okullarımızı tam donanımlı eğitim yuvaları haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda geleceğimizin yarınları olan çocuklarımızın sosyal ve sportif faaliyetlerini daha iyi koşullarda yerine getirmesi için çalışma başlattık. Her okula çok amaçlı bir semt sahası yapıyoruz. Şimdilik 10 okulumuzda bu çalışma devam ediyor. İlerleyen zamanlarda gerekli gördüğümüz diğer okullarımızda da benzer bir çalışma yürüteceğiz. Şimdiden çocuklarımıza hayırlı olsun" dedi.(iha)

Editör: Wan Haber