Gürpınar ilçesinde düzenlenen Kobani şenliğinde Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, HDP İlçe Başkanı Necati Tanış, DBP eş Başkanı Metin Öner ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, Kobani zaferinin Kürt halkının, Kürt gençliğinin zaferi olduğunu belirterek, bu zaferden dolayı gençliği kutladığını belirtti. DAİŞ çetelerinin hedefinde sadece Kürt halkının bulunmadığını hatırlatan Yıldız, "Buna rağmen en net tutumu Kürtler takındı. Bu saldırılara karşı en görkemli direnişi sergileyen Kürtler, Kobani'de haklı bir zafer kazandılar" dedi.


Tarihte "Kobani Zaferi" diye bir zaferin mutlaka yer alacağını da kaydeden Yıldız, yediden yetmişe tüm Kürtlerin bu zaferde payının olduğunu hatırlattı.


Haziran ayında yapılacak seçimlere de değinen Yıldız, "Kürtler Kobani'de nasıl görkemli bir zafere elde ettiyse, haziran'da yapılacak seçimlerde de yüzde 10 barajını al aşağı ederek yeni bir zafere daha imza atacaktır. Sizlere şimdiden çalışma yapma ve örgütlülüğümüzü pekiştirme çağrısı yapıyorum" şeklinde konuştu.


Önümüzdeki hafta sonu tüm belediye eş başkanlarının Kobani'ye gidileceğini de belirten Yıldız, "Her ilçe beraberinde temel ihtiyaçları kapsayan bir kamyon gıda maddesi götürecek. Ben de sizlerden bu konuda duyarlı davranmanızı, Kobanili kardeşlerimize şimdiye kadar olduğu gibi desteğimizi devam ettirmenizi istiyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.


Yapılan konuşmalardan sonra şölen tiyatro gösterisi ve müzik eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Editör: Wan Haber