Gürpınar Belediyesi tarafından kent meydanında kurulan 2 bin 600 kişilik iftar sofrasına vatandaşlar ilgi gösterdi. 

İlahi ve dualar eşliğinde başlayan iftar programında konuşan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, ramazan ayının bereketini iftar sofrasında yaşadıklarını söyledi. 

Gürpınar'da güzel bir birliktelik ruhuyla iftar sofrasının kurulduğunu belirten Arvas, şöyle konuştu:

"Bugün burada bulunmamızın sebebi sizlerin emeği, sizlerin gayreti, sizlerin çalışmaları ve sizin inancınız ile olmuştur. Kayyumlarımızın elinin değdiği bu mekanlar Gürpınarlılar içindir. Burayı inşa eden herkesten Allah razı olsun. Allah'ın izniyle bundan sonrası daha güzel olacak. El birliğiyle sorunları çözeceğiz. Sorunları masaya yatırıp el birliğiyle üstesinden geleceğiz. Burada gördüğümüz güzel hizmet ile diğer ilçeler Gürpınar'a gıptayla bakacaktır."

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ise "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif'inizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandı. 

Tanış, şöyle konuştu:

"Böylesi maneviyatı yüksek bir gecede bizleri buluşturan bir araya getiren Allah'a hamd-ü senalar olsun. Hepiniz gecemize hoş geldiniz. Maneviyatı yüksek olan bin aydan hayırlı olan bu ayda bize düşen kardeşliğimizi dostluğumuzu birliğimizi beraberliğimizi daha da pekiştirmektir. Bu sofralar aynı zamanda kardeşliğimizi dostluğumu pekiştirmek için kurulmuştur. Belki de unutulmuş kültür ve geleneğimizi yaşatmak içindir. Bu sofraları sizler de mahallelerinizde komşularınızla yaparsanız, Gürpınar olarak her zaman ilk adımları atıyoruz ya bir adım daha atmış olacağız." 

İftar programına Vali Mehmet Emin Bilmez, Kaymakam Osman Doğramacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (AA)

Editör: Wan Haber