Wan Haber Merkezi

Gürpınar Belediyesi kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Yağışların yoğun olduğu ilçede heyelan ve selden dolayı her yıl yollar bozuluyor, belediye de bozulan yollar tekrar tekrar yapıyor, bu da hem halkı mağdur ediyor, hem de ciddi maddi kayıplara yol açıyordu. Sel yataklarını düzenleyen ve yolların altına 800'lük büzler döşeyerek sel sularının yollara zarar vermesinin önüne geçerken, yurttaşları da maddi zarardan kurtarmış oldu. 

Bu alanda en fazla sıkıntıyı yaşayan yerleşim yerlerinden bir tanesi olan ilçeye bağlı Ortaköy  mahallesi, sel sularından dolayı yolların sürekli bozuluyor ve çamurdan bir türlü kurtulamıyordu. En büyük mağduriyeti ise okula giden çocuklar yaşıyordu. Yolların çamur olmasından dolayı okula gidiş gelişlerde büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Kalıcı çözüm bulmak amacıyla kolları sıvayan Gürpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sel sularının geçtiği güzergahı ıslah ederek yolların altına 800'lük büzler döşeyerek hem yolların sürekli bozulmasının önüne geçti, hem de yurttaşları büyük bir sıkıntıdan kurtardı. 

'Yollarımız sürekli olarak kapanıyordu'

Belediyenin yürüttüğü çalışmadan son derece memnun olan mahalleliler, ilk kez birilerinin kendi sorun ve s ıkıntıları ile bu denli ilgili olduğunu hatırlattılar. Konu ile ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Şevket Kurt, mahalleli olarak yapılan çalışmalardan oldukça memnun olduklarını ifade etti. Kurt, mahalleli olarak yıllardır karşı karışya bulundukları sıkıntıları hatırlatarak, "Allah belediyemizi başımızdan eksik etmesin. Yıllardır yolumuz 4 ay boyunca çamurdan sudan dolayı kapanıyordu. Mahallenin diğer taraflarına geçebilmek için ilçe merkezine gitmemiz gerekiyordu. Haliyle yolumuzu oldukça uzatmamız gerekiyordu. Bazen de tepelerden geçmek durumunda kalıyorduk. Belediye ekiplerimizin mahallemizde yürütmüş olduğu bu çalışma ile artık yolumuzu uzatmak durumunda kalmayacak, başka güzergahları kullanmak zorunda kalmayacağız. en önemlisi de artık çocuklarımız daha rahat okula gidip gelebilecekler. Yolumuzun yapılması için başta Belediye Eş Başkanlarımız olmak üzere emeği geçen her kese teşekkür ediyorum" dedi. 

Benzer sorunları bulunan mahallelerde yapılan program dahilinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 

Editör: Wan Haber