Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Osman Doğramacı, ilçedeki kent estetiğini bozan dükkanların yıkımı için ilçe esnafı ile bir araya geldi.

İlçe halkının yaşam kalitesini artıracak yeni sosyal alanların oluşturulmasına öncelik verilen belediyede, bir yandan da şehrin alt ve üst yapısı yeniden dizayn ediliyor. Çarşı merkezindeki metruk yapıların yerine modern yapıların inşa edilmesi için toplantı düzenleyen Doğramacı, dükkanların akıbeti için esnafla fikir alışverişinde bulundu.

Şehrin birçok noktada değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Doğramacı, özellikle Cumhuriyet Mahallesinde, Milli Egemenlik Caddesi ve Müftülük Sokağı üzerinde bulunan, kullanışlı olmayan dükkânların yıkımı için büyük oranda esnafla anlaştıklarını ifade etti.

Şehrin vitrinini bozan dükkanların hiç hoş olmayan görüntüsünü el birliğiyle yenilemek istediğini belirten Doğramacı, “Herkesin üstüne düşen fedakarlıkları var. Herkes elini taşın altına koymalı. Eldeki imkan iyi bir fırsat ve bunu iyi değerlendirmek lazım. Bir daha bu şansı yakalamayabiliriz. Şehrin iyi bir görünüm kazanması için el birliğiyle çalışmamız lazım” dedi.

Yıkılacak binaların yerine iki katlı, modern görüntüye sahip dükkanlar yapılacağını kaydeden Doğramacı, esnafın sıkıntısını omuzladıklarını dile getirdi.

İlçenin deprem bölgesinde olduğunu, teknik olarak dükkanların oturmaya müsait olmadığına değinen Doğramacı, en kısa zamanda dükkanların yıkımına başlanacağı, dükkanların 3 ay içinde bitirilip teslim edileceği, esnafların 3 aylık süre zarfında mağdur olmaması için de konteynırlardan geçici dükkanlar oluşturduklarını kaydetti.

Şehir merkezinde bir de meydan oluşturacaklarını ve vatandaşların burada dinlenme fırsatı bulabileceğini belirten Doğramacı, “Biran önce kazmayı vurmamız lazım. Şehri güzelleştirmek ve depreme dayanıklı hale getirmek için çalışmaları hızlandırmamız lazım. Bizim amacımız bu yazı boş geçirmemek ve sırf bu şehir güzelleşsin diye belediyenin kaynağını buraya akıtacağız. Dükkanlar eskiye göre daha modern, kullanışlı ve caddeye paralel bir şekilde inşa edilecek. Bu sayede esnafımızda kazanacak. Esnafların hiçbir korkusu olmasın. Hukuki çevrede son hakka kadar lehlerinde olma gayretinde olacağız” şeklinde konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber