Kayyum atanan DBP’li Van Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları ve Meclis Üyeleri daha önce basında yer alan “yolsuzluk” ve “vurgun” haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“17.02.2017 günü bazı basın yayın organları, ‘DBP li Gürpınar Belediyesinde Yolsuzluk’, ‘Büyük Vurgun’ gibi haberlere yer verdi. Habere konu olan olayın Belediye Eşbaşkanlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile uzaktan yakından hiçbir alakası yokken, sadece bir belediye personeline isnat edilen bir suç iken, kimi basın kurumların haberi veriş şekli, niyetlerini de alenen ortaya koymuştur. Kaldı ki iddia edilen yolsuzluk olayında ismi geçen şahısla alakalı hukuki işlem başlatılmış olup soruşturması devam etmektedir

Ayrıca söz konusu olayda partimizin isminin iddia edilen yolsuzluk ile yan yana kullanılması, tamamen art niyetlicedir ve bir algı operasyonudur. Önemli belediyecilik hizmetleri ve halk belediyeciliği ile adından söz ettiren partimizin halk nezdindeki bu itibarını sarsmak ve yolsuzluklarla yan yana getirme çabaları asla sonuç vermeyeceği gibi, bu konuyu da halka havale ediyoruz. Nitekim kimlerin hizmet ettiğini, kimlerin de yolsuzlukları ile kamuoyu gündemine oturduğunu en iyi halkımız biliyor.

Belediye yönetimini devraldığımız 2014 yerel seçimlerinden sonra en fazla hizmetlerinden söz ettiren, en fazla halkın taktirini kazanan ve Türkiye çapında projeleri ile birincilik ödülü kazanan tek belediye, açıktır ki Gürpınar Belediyesidir. Bununla da yetinmeyen Gürpınar Belediyemiz, geliştirdiği diplomasi faaliyetleri ile de Van'ımızın dışa açılan penceresi, Van'ımızın yüzü olmuştur. Örneğin, Gürpınar Belediyesine kayyum atanmamış olsaydı yakın bir zamanda, Dünya Belediyeler Birliği ile birlikte, ‘Yerelde Kadın Kooperatifçiliği’ konulu bir çalıştay gerçekleştirilecek, Van ve Gürpınar büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacaktı. Diğer bir çalışma ise, Gürpınar’ın ‘Sakin Şehri’ statüsünü kazanma çabasıydı. Kayyum gelmiş olsa, Mart ayında Gürpınar’a yamalacak olan ziyaret ile Gürpınar kimlikli ve renkli şehir olma yolunda büyük bir adım atmış olacaktı.

Bu haberin basına bu şekilde verilmesinin sebebi atanan kayyumun meşrulaştırma çabalarıdır. Bu bilinmelidir ki kayyumun halkımız tarafından herhangi bir meşruiyeti ve karşılığı yoktur. Belediyemize yılda defalarca müfettiş göndermelerine rağmen hiçbir yolsuzluk tespit edilmemiş ve herhangi bir yolsuzluk bulunmamışken, belediyemize kayyum atandıktan bir gün sonra böyle bir olayı bu şekilde basına servis edilmesi manidardır. Biz halkın seçilmişleri olarak halkın bize verdiği iradeyi ve bize verdiği görevi sonuna kadar sürdüreceğimizi, halkımızın hizmetinde olduğumuzu belirtiyoruz"  (vanhaberdar.com)

Editör: Wan Haber