Gürpınar Belediyesi’nin düzenlediği halk toplantısına eş başkanlar Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız, DBP Gürpınar İlçe Başkanı Metin Öner, HDP İlçe Eş Başkanı Necati Tanış, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, sistemin yıllarca ilçeyi ihmal ettiğini hatırlatarak, "Cumhuriyet tarihinden bu yana her gelen köylerimize, mahallelerimize bir çivi çaksaydı bugün çok farklı bir durum ile karşı karşıya olurduk. Tüm çalışmalarımızda, hizmetlerimizde halkı esas alarak yürütüyoruz" dedi.


İlçede yürütülen belediyecilik anlayışını salt yol, su, kanalizasyon ile sınırlı tutmayacaklarını ifade eden Yıldız, "Maalesef insanlarımız ekonomik olarak da ihmal edilmiş durumda. Biz bunun bilincindeyiz. Bunun için öncelikli olarak toprağı su ile buluşturmalıyız" diye konuştu.


İleriye dönük çalışmaları da kısa başlıklar şeklinde aktaran Yıldız, "El ele vererek imece usulü tüm sorunların üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.


Eş Başkan Yıldız Çetin ise, yönetimi devraldıktan sonra herkesi kapsamayı esas aldıklarını, hiç kimseyi geri çevirmediklerini söyleyerek, "Görüşü ne olursa olsun herkes bizim için esastır. Farkında olmadan birilerini kırdıysak özür diliyoruz" dedi.


Yapılan konuşmalardan sonda belediyenin bir yıllık faaliyetleri slayt gösterimi şeklinde aktarıldı. Belediyenin ön cephesine ise bir yıllık gelir gider durumu pankart şeklinde asıldı.

Editör: Wan Haber