Yeşilova Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ortaokulu'nda gerçekleşen sınavın saatleri de üniversite sınavı saatlerine göre ayarlandı.

 Özel öğretim kursu rehber öğretmeni Oral Barüt, amaçlarının bu yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerin sınav baskısını azaltmak ve yapılacak gerçek sınava hazırlamak olduğunu belirtti.

Barüt, "Normal şartlarda öğrenciler ÖSYM'nin yaptığı sınav öncesi büyük heyecan yaşıyor. Çok iyi bir öğrenci bile o sınav heyecanına yenik düştüğünden başarısız oluyor. Bu heyecanı yenmek adına düzenlediğimiz sınavda gerçek bir mekanda ÖSYM’nin tüm kurallarına uyularak bir sınav gerçekleştiriyoruz. Sınava giren öğrenciler belirlenen güvenlik görevlileri tarafından arandı. Öğrencilerin yanlarında getirdikleri eşyalar emanete bırakıldı. Sınava giren tüm öğrencilere sınav materyallerinin olduğu kalemlik hediye edildi. Sınavda gözetmenlik yapan öğretmenler de başka yerden getirildi. Sınava geç gelen öğrenciler okula alınmazken heyecanlanıp gözyaşı dökenler oldu. Sınavımız iki oturumdan oluşmaktadır. Temel yeterlilik testimiz şimdi yaptığımız sınavdır. Alan yeterlilik sınavı ise pazar yapılacaktır." dedi.

Yaklaşık 180 öğrencinin girdiği sınavda 11 öğretmen ve idareci görev aldı.(AA)

Editör: Wan Haber