Ulusal ve uluslararası karşılaşmalarda önemli başarılara imza atan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden güreşçiler, bu defa 'Türk Kızılayı Güvenli Kan Temini' projesine destek için bir araya geldi. Uluslararası Güreş Turnuvası çerçevesinde düzenlenen kampanyaya Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya kan bağışlayarak destek verdi.
Türk Kızılayı ile Türkiye Güreş Federasyonu arasında gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde milli güreşçilerin yanı sıra güreşseverler de kan bağışında bulundu. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde ilk kan bağışını Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya yaptı. Bu yıl 41'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Turnuvası'nın başlangıcı kan bağışı kampanyasıyla yapıldı. Milli güreşçilerinin yanı sıra Kırgızistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kanada, Bulgaristan ve Tacikistan'dan toplam 150 güreşçinin bir araya geleceği turnuva boyunca kan bağışı alımı gerçekleştirildi.
İki gün boyunca devam edecek olan etkinliğe katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar güreşçileri ve güreşseverleri yalnız bırakmadı.

"ASRIN SPORCUSU, ASRIN KIZILAY'INA KAN VERİYOR"
Kızılay Başkanı Akar, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya projeye verdiği için teşekkür ederek, "Asrın sporcusu, asrın Kızılay'ına kan veriyor. Dolayısıyla bu farkındalığın tüm vatandaşlarımız tarafından paylaşılmasını ve örnek olmasını, Kızılay'ın Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamını karşılamak için çok yoğun bir çaba içerisinde olduğunu, 72 vilayetimizde kurduğumuz kan alma merkezlerimizde, kan işletmeciliği anlayışına uygun olarak faaliyetlerde bulunduğumuzu, 2015 yılı itibariyle Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamının Kızılay'ca karşılanacağını, geldiğimiz noktada Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 85'inin Kızılay tarafından karşılandığını ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunun yüzde yüz olması gerektiğini ifade ediyorum. Güreş camiasının saydı değer liderine teşekkür ediyorum. Güreş bizim ata sporumuzdur, güreş demek sağlık, sıhhat ve bol kan demektir. Dolayısıyla güreş camiasından daha alacağımız çok kan var" dedi.
Akar, Atatürk Spor Salonu'na güreş müsabakalarını izlemeye gelen vatandaşların, salon içerisine kurulan kan alma merkezinde kan verebileceklerini kaydetti. Öte yandan Akar, Kan Kanunu'nun çıkmasında milletvekilliği sırasında Hamza Yerlikaya'nın imzasının bulunduğunu hatırlatarak, "Çorbaya daha önceden tuzu atmaya başlamıştı" diye konuştu.

HAMZA YERLİKAYA: "KAN KONUSUNDA SIKINTI ÇEKMİŞ BİR AİLENİN EVLADIYIM"
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise, projeye destek veren herkese teşekkür ederek, sedye üzerinden kan verirken basın mensuplarına açıklama yaptı. Yerlikaya, "Kan konusunda zamanında sıkıntı çekmiş bir ailenin evladıyım. Camiama sesleniyorum, ihtiyaçları olan vatandaşlarımıza sahip çıkalım. Kızılay bizim kendi milletimizin dokusundaki kurulmuş bir kurumdur. Aslında bizim camiamızla özdeşleşen bir yapısı vardır Kızılay'ın. Hastane kapılarında isyan içinde kan arayan vatandaşlarımız da vardı, biz bunları da yaşadık. Türkiye'deki 81 ilimizdeki bütün güreş severlere, güreş camiasına sesleniyorum. Bu faaliyete ortak olsunlar, 'Bir can da sen ver' diyorum. Biz Kızılay'ı her şartta, her koşulda desteklemeye hazırız. Bu konuda Kızılay'ımız artık sadece Türkiye'de faaliyet gösteren bir kurum değildir. Kabuğunu kırmış, Avrupa'da, dünyada ihtiyaç sahibi olan bir kurumdan bahsediyoruz. Kızılay artık dünyanın markasıdır" şeklinde konuştu.
(SU-BH-S)

09.02.2013 13:22:36 TSI

Editör: Wan Haber