Rize'de 30 yaşındaki Gürcü Levani Vatsadze müslüman olarak 'Osman' adını aldı.
Rize İl Müftülüğü'nde düzenlenen "İhtida" merasiminde Gürcistan asıllı Levani Vatsadze isimli 30 yaşındaki genç, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Müftü Yardımcıları Ali Çakmak ve Rüstem Can'ın huzurunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
İhtida merasiminde Müftü Yardımcısı Rüstem Can'ın Bakara suresinin son ayetlerini okumasının ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan, İslam'ın barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, insanlara huzur ve saadet getirdiğini anlatarak Müslüman olma kararı veren Levani Vatsadze'ye İhtida Belgesi'ni verdi. Müslüman olarak 'Osman' ismini alan 30 yaşındaki gence İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından Kur'an-ı Kerim ve İlmihal hediye edildi.
Turist olarak Rize'de bulunduğunu ve buradaki Müslümanların yaşantılarından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini dile getiren Gürcü asıllı Osman (Levani Vatsadze), Müslüman olmaktan duyduğu sevinç ve huzuru ifade ederek, kendisine gösterdiği ilgi, alaka ve sıcakkanlılığından dolayı İl Müftüsü Yusuf Doğan'a teşekkür etti.
Müftü Doğan, edep ve hayâsıyla meşhur olmuş, Peygamber Efendimizin de "meleklerin bile kendisinden hayâ ettiği kişi" diye bahsettiği müstesna bir kişilik olan Hz. Osman'ın ismini tercih eden Gürcü asıllı genci tebrik ederek, bu isimle yaşayıp Hz. Osman'a komşu olması dileğiyle dua ve niyazda bulundu.
(GF-ÖS-Y)

19.02.2013 11:00:42 TSI

Editör: Wan Haber