Güral ailesi, İsmet Güral'ın Kütahya Porselen'deki hisselerini Nafi Güral'a devrettiğini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, İsmet Güral, Kütahya Porselen'deki hisselerini dün itibarıyla Nafi Güral'a devretti. Daha evvel de Nafi Güral, Güral Porselen'deki hissesini İsmet Güral'a devretmişti.
Kütahya Porselen'de yüzde 26 hisse borsa ortaklarına, yüzde 26 hisse Rıza Güral'ın sahip olduğu Gürok şirketine, yüzde 24 hisse İsmet Güral'a, yüzde 16 hisse Nafi Güral'a, yüzde 8 hisse ise Rıza Güral'a aitti. Rıza Güral, Güral Porselen'deki hisselerini İsmet Güral'a, İsmet Güral da Gürok şirketindeki hisselerini Rıza Güral'a devretti.
Bu devir işlemlerinden sonra İsmet Güral, Güral Porselen'de 2/3 hisse, Nafi Güral ise 1/3 hissedar oldu. Kütahya Porselen'de ise hisseler aynen kaldı. Nafi Güral, Güral Porselen'deki 1/3 hissesini İsmet Güral'a devretti, böylece İsmet Güral, Güral Porselen'in tamamının sahibi olmuştu.
Borsaya yapılan açıklamaya göre, İsmet Güral Kütahya Porselen'deki yüzde 24 hissesini Nafi Güral'a devretti, böylece Nafi Güral da Kütahya Porselen'de yüzde 40 hissedar oldu.
(EFE-MŞ-E)

16.01.2013 17:46:40 TSI

Editör: Wan Haber