Termal turizmde son yıllarda yapılan yenilikler ile konseptin değiştiğini söyleyen Güral Afyon Termal Otel Müdürü Kadir Ay, "Eskiden beli ağrıyan ya da ayağı tutmayan termal sudan şifa arıyordu; ama şimdi termal kaynaklarda yararlanmadaki anlayış değişti" dedi.
Otel binasında, otel yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında termal su kaynaklarının, dünü, bugünü, geleceği ve ekonomiye katkıları hakkında bilgiler veren Kadir Ay, Güral Afyon Termal olarak Afyonkarahisar'a gerçekleştirdikleri otel yatırımı ile termal alanda farklı bir konsept geliştirdiklerini dile getirdi. Bin 150 yatak kapasitesi ile Afyonkarahisar'da yaklaşık 15 bin müşteriyi ağırladıklarından bahseden Ay, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Afyonkarahisar termal anlamda ne yazık ki fazla tanınmıyor. Ama biz ilde hizmet veren termal turizmciler olarak bir araya gelip ülke ve ülke dışında tanıtımı daha fazla nasıl yapabiliriz diye sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Biz Afyonkarahisar'ın sadece termali ile değil bütün tarihi ve kültürel değerleri ile bir değer olacağını düşünerek, otele getirdiğimiz müşterileri düzenlediğimiz turlarla gezdirip farklı değerleri tanıtmaya çalışıyoruz."
Termal turizm pazarının artan otel yatırımları ile azalmayacağını da düşündüğünü söyleyen Ay, "biz fiyatta değil, hizmette kalite olmayı düşünüyoruz onun içinde kesinlikle fiyatların düşürülmemesinden yanayız" dedi.
Toplantıda son olarak termal otellere gelen müşterilerden il ekonomisinin nende daha fazla yararlanamadığı yönünde de bir açıklama yapan Ay, "Afyonkarahisar'da ne yazık ki bir gece kültürü yok. Esnaflar çok erken saatlerde dükkanlarını kapatıyorlar. Bu yüzden alışverişler sadece şehrin belli noktalarında oluyor" dedi.
Açıklamalarının ardından bir süre basın mensupları ile fikir alışverişinde bulunan Kadir Ay, daha sonra onlara otele gezdirdi.
(GC-YHY-Y)

19.02.2013 18:26:30 TSI

Editör: Wan Haber