Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da protesto edilmesi ile başlayan olaylarda çalıştığı otelin terasından polis kurşunuyla göğsünden vurulan Kadir İnan Y.Y.Ü Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Hastane önünde yüzlerce kişi birikirken, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Van Barosu Başkanı Murat Timur ve Van Tabip Odası Başkanı Çetin Kotan da hastaneye giderek bilgi aldı. 


Baro Başkanı Timur: Direk hedef alınmıştır
Hastane çıkışı açıklama yapan Van Baro Başkanı Murat Timur, kentte çok vahim bir olayın gerçekleştiğini belirterek, Van'ın sabah saatlerinden itibaren yoğun bir güvenlik altına alındığını söyledi. Olayın yaşanmasının ardından otelde incelemelerde bulunduklarını belirten Timur, otelde 25 kurşun izi tespit ettiklerini söyledi. Timur, "Kentin tam ortasında insanların yaşam hakkı ihlal edilmiştir. Burada kitleyi dağıtmak için havaya ateş açılması söz konusu değil. Bu direk yaşam hakkına yönelik bir saldırıdır. Silah bu kadar keyfi ve rahat kullanılabiliyorsa, o zaman hukuktan da bir netice beklemek mantıklı gelmiyor. Avukatlar olarak bu davanın takipçisi olacağız" dedi. 


Gür: Polisin Van halkına öfkesi silahla dile geldi
Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, "Van'da bugün adeta bir polis terörü estirildi. Polisin Van halkına öfkesi silahla dile geldi.Bu arkadaşımızın otelin 6. katında aşçılık yapıyor. Polis direk hedef alarak bunu yapmıştır. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. AKP Van'da seçimi kaybetmenin öfkesi ile bunları yapıyor. Bu olayı parlamentoya taşıyacağız" dedi. 

Bu arada Van Barosu'nun Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru sonucu savcılık İnan'ın vurulduğu yerde inceleme yapacak. 

Editör: Wan Haber