Sincan'da uzun süredir devam eden Güngörmüşler Konağı sorunu büyük oranda çözüldü.
Sabahın erken saatlerinde kendileri için yapılan Güngörmüşler Konağında bir araya gelen büyükler kitap okuyor, sohbet ediyor, seminerlere katılıyor. Güngörmüşler, bu imkanı kendilerine sunan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı ziyaret ederek duydukları memnuniyeti aktardı. Başkan Tuna'dan bir müjde de hanımlara geldi.
Sincan Belediyesi büyüklerimiz için bir merkez dizayn etti ve ismini de güngörmüş geçirmiş, tecrübeli sıfatlarından yola çıkarak Güngörmüşler Konağı olarak belirledi. Birçok ilçe belediyesine de örnek olan "Güngörmüşler Konağı"nda büyüklerimiz bir araya gelip sohbet edebiliyor. Okuma odalarında kitap, gazete ve dergileri inceliyor ayrıca belirli periyodlarla Sincan Müftüsü Osman Şener ile bir araya gelip akıllarındaki sorulara yanıt buluyor. Yine haftanın belirli günlerinde farklı branşlardaki hekimlerle buluşan güngörmüşler, sağlık alanında sorular sorabiliyor.
İleri yaştakilerin zamanlarını akranları ile en güzel şekilde geçirmelerine vesile olan Güngörmüşler Konağı'nda hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor. Güngörmüşler, akranları ile dost sohbetleri yaparken aynı zamanda eski günleri de yad edebiliyor. İlçenin büyükleri vaktini evde oturmak yerine Konaktaki faaliyetlere katılarak sürdürüyor.
Konağın sakinleri bu memnuniyetlerini dile getirmek için Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. Güngörmüşler Konağı sakinlerinden Osman Gül, "Başkanım siz bugüne kadar yapılamayanı yaptınız. Yapmış olduğunuz hizmetleri bizleri düşünerek gerçekleştiriyorsunuz. Konağı da bizler için tahsis ettiniz. Konak'tan çok memnunuz. Dualarımız sizinle, çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, hanımlara da bir müjde verdi. Pazar pazarının yerine yapılan Kent Meydanı'nda da hanımlara yönelik bir merkez planladıklarını ifade eden Başkan Tuna, "Meydanın tam ortasında siz büyüklerimize yaptığımız gibi bu sefer de hanımlara özel bir mekan yapmak istiyoruz. Üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu mekanı özel sektöre kiraya vermek yerine hanımlarımıza açacağız. Milletimizin malını milletimizin hizmetine sunacağız. Ev hanımlarımıza yönelik daha önce el ürünleri pazarı, Pazar servis araçları ve hobi kursları gibi hizmetlerimizi bu merkezle de hızlandırmış olacağız. Sincanlı hanımları kaynaştırmak, komşulukları arkadaşlıkları güçlendirmek istiyoruz" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

26.12.2012 11:39:34 TSI

Editör: Wan Haber