İstanbul Güngören'de 17 kişinin öldüğü 154 kişinin yaraladığı patlamaya ilişkin davada mahkeme, 3. yargı paketi kapsamında 2 sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşmada müştekiler tanıklara saldırmaya çalıştı.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen duruşmada tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Şerafettin Kaya, Aydın Ağlar, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cevat Aydın ve Abdurrahman Oral hazır bulundu. Tutuklu sanıkların yanı sıra patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarda salonda hazır bulundu.
Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Hüseyin Türeli'nin avukatı Ercan Kanar, müvekkilinin olay gecesinde kahvehaneye uğradıktan sonra evine gittiğine dair tanık dinletmek istediğini belirtti. Bunun üzerine Mahkeme, Türeli'nin kardeşi Elif Türeli, ağabeyi Mehmet Türeli ve kahvehane sahibi Mahsum Kanaş'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.
Tanıklardan Elif Türeli salona alınırken, olayda ölenlerin yakınları saldırmaya çalıştı. Duruşma salonunun kapsında alınan önlemelere rağmen bir süre arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından tanık Elif Türeli güçlükle salona alırken diğer tanıklar ise olay çıkmaması için başka bir kapıdan salona getirildi.
Duruşmada dinlenilen tanıklar, olay gecesi sanık Hüseyin Türeli'yle birlikte olduklarını söylediler. Tanık Mahsum Kanaş'ın "Olay gecesi Hüseyin Türeli kahvehaneme uğradı" sözleri üzerine salondaki bir kadın "Sen de onlar gibi katilsin. Şerefsiz" diye bağırdı.
Salondan çıkarılan kadın hakkında duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç tutanak tutulmasını istedi. Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekillerinin tahliyesine karar verilmesini talep ettiler.
Verdiği aranın ardından mahkeme sanıklardan Şerafettin Kara ve Aydın Ağlar'ın tutuklu kaldıkları süreye göre ilerde mağduriyetlerine meydan verilmemesi açısından tahliyelerine karar verdi. İki sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli, Nusret Tebiş, Ziya Kıraç, Mehmet Salih Yanak, Cevat Aydın ve Abdurrahman Oral'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Mahkemenin kararını ardından patlamada ölen ve yaralananların yakınları tahliyelerden ötürü mahkemeye tepki gösterdi.
(YM-AS-YHY-Y)

07.02.2013 18:44:03 TSI

Editör: Wan Haber