ZONGULDAK (İHA) Afyon'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Miktat Güngör gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Seminere katılmak üzere gittiği Afyonkarahisar'da bulunan otelde dün geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitiren Güngör için ilk tören yıllarca belediye meclis üyesi olarak görev yaptığı Kdz. Ereğli Belediyesi önünde düzenlendi.
Cenaze aracı ile naaşı Afyonkarahisar'dan Kdz. Ereğli Belediye'sine ait Kışla mahallesinde bulunan morga dün akşam getirilen Güngör'ün cenazesi buradan alınarak konvoy eşliğinde Belediye hizmet binası önüne getirildi. Güngör için protokol üyeleri tarafından konuşmalar yapıldı, dualar okundu.
Güngör için ilk konuşmayı CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal yaptı.
Güngör'ün şair ruhlu bir insan olduğuna dikkat çeken Kartal, "Çok mütevazi alçak gönüllü kibirsiz ve tam bir görev adamıydı. Çok değerli dostumuzu, Ağabey, son yolculuğuna uğurlamak için, burada toplanmış bulunuyoruz, Miktat ağabey'i 1982 yılından beri tanıyorum, çok mütevazi, alçak gönüllü, kibirsiz bir insandı, Miktat abi aşıklar diyarından bir insandı, şair ruhluydu. Şairler ince ruhludur, kibir etmezler, bir görev adamıdır, partimi zinde emektarlarındandır, Partimizin ve Ereğli Halkının başı sağ olsun sevenlerinin başı sağ olsun, nur içinde yatsın" dedi.
Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise törende yaptığı konuşmasında, Güngör'ün tam bir görev insanı olduğunu belirterek, Ereğli'ye büyük hizmetleri bulunduğunu söyledi.
Ereğli'de Güngör'ün iz bırakan bir isim olduğunu kaydeden Posbıyık şunları söyledi:
"Bugün uzaktan yakından gelen dostlarımızın başları sağ olsun diyorum. Gerçekten Miktat Güngör'ü anlatmak çok zor. O sakin kendi haline, insan sevgisi ile dolu hiç kimseyi kırmayan kendisi kırılsa bile başkasını kırmayan, fevkalade bir insandı. Gerçekten çok düzgün bir insandı, çok iyi partiliydi, yıllarca partisi için mücadele etti. Ereğli için mücadele etti, en son seçimlerde belediye meclisine girdik, Ereğli için mücadele eden ekip adamıydı, asla ekip dışında hareket ettiğini görmedim, sadece bu bölgeye hizmet edebilmek için çalışırdı. Aile babasıydı, evine, eşine düşkündü, herkese sevgi sunan bir insandı. Belediye meclis üyeleri, önemli bir görev verdiler kendisine; denetleme komisyonu üyesi seçildi. Bu 5 kişiden birisiydi. 5 arkadaşıyla beraber kurs görmek için denetleme komisyonu kurma kursu görmek için Afyona gitti. Arkadaşları anlatıyorlar, yolda giderken, Azeri şarkılar söyleyerek espriler yaparak gitmiş, çok neşeliymiş oraya gittikten sonra, otelde durmak istememiş aşağı inelim oturalım, sohbet edelim demiş. Orda kalp krizi geçirip vefat etmiş. Cenab-ı Allahın emri, ölümün kime ne zaman nerde geleceği belli değil. Hepimiz zamanı vakti geldiği zaman gideceğiz, o da Ereğli'den bir görev için gittiği Afyon'da bir otel'de nasıl olduğunu anlamadan bir anda vefat etti. Hiç beklemediğimiz bir anda kaybettik, arkadaşlarına akrabalarına dostlarına, yakınlarına başsağlığı diliyorum, Bütün Ereğli'nin acılarını paylaşıyorum, Allah'ım nur İçinde yatırsın"
Yapılan konuşmaların ardından cenaze başındaki İmam Hatip belediye önünde cenazeye katılanlardan helallik istedi. Burada verilen helalliğin ardından Göngör'ün cenazesi omuzlara alınarak Ali Molla Camiine getirildi. Güngör İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kepez mahallesi aile mezarlığına sevenlerin ve akrabalarının gözyaşları arasında defin edildi.
Cenaze törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak il Başkanı Halil Furat, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İl ve İlçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, Kdz Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü Başkanı Dr.Recep Erdoğan, belediye çalışanları, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
(HH-OA-Y)

19.01.2013 17:05:23 TSI

Editör: Wan Haber