Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki ziraat odaları başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşerek, hububat destekleme primlerinin ödenmesi konusunda yardım istediler.
Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar başkanlığındaki il ve ilçe ziraat oda başkanları, Diyarbakır'dan ise iki ilçenin oda başkanı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Delil ve Bakan Danışmanı Kayhan İnan eşliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüler.
Konuyla ilgili açıklamada yapan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, şuana kadar ödenmemiş hububat desteklemeleri ile ilgili olarak Bakan Faruk Çelik'ten yardım istediklerini ifade etti. İpar, "Bakanımızla yaptığımız görüşmede Şanlıurfa milletvekillerinden Seydi Eyyüpoğlu ve Kasım Gülpınar, Maliye Bakanlığın'dan ise Gelirler İdaresi Başkanı, ilgili birimlerin genel müdürleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Danışmanı Kayhan İnan hazır bulundu. Görüşmede, şimdiye kadar çiftçilerimizin ödenmemiş olan hububat desteklemeleri ile ilgili toplantıdaki heyete geniş kapsamlı açıklama yapıp, çiftçilerin ödenmeyen destekler yüzünden büyük sıkıntılar olduğu ve firmalardan doğan usulsüzlerden dolayı çiftçilerinin bir kabahati olmadığını aktardık" dedi.
Tarım Bakanlığında Bakan Yardımcısı Kudbeddin Arzu ile de görüştüklerini açıklayan İpar, "Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili tüm genel müdürleri ile birlikte çiftçilerinin diğer sorunları masaya yatırıldı. Özellikle son zamanlarda büyük sorunlar yaşayan toplulaştırma ile ilgili sıkıntılar yerinde dile getirilmiş olup, söz konusu sıkıntıların yerinde incelemesi için bakanlık yetkililerince Hilvan'da köy muhtarlarımızın katılımı ile bir toplantı yapılmasını istedik" diye konuştu.
(İHŞ-MEF-Y)

19.12.2012 18:45:14 TSI

Editör: Wan Haber