Küresel Gençlik Kültür Değişim Programı çerçevesinde geçtiğimiz hafta Güney Kore'den bir grup öğretmen ve öğrenci, Tire'ye geldi.
Tire Rasih Kirazoğlu İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak ilçeye gelen ve Tire Belediyesi'nin katkılarıyla misafir edilen Güney Koreli konuklar, Belediye Spor Kompleksi'nin salonunda Rasih Kirazoğlu İlköğretim Okulu'nun öğrencileriyle birlikte çeşitli gösteriler düzenlediler.
Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer'in katıldığı programı, çeşitli okullardan pek çok öğrenci ve aileleri izledi.
Türkiye ve Güney Kore'nin Milli Marşları'nın söylenmesiyle başlayan program, Güney Kore'nin tanıtılması, geleneksel çocuk danslarından örnekler ve çeşitli gösterilerle devam etti. Gösterilerin finalinde, Türk ve Güney Koreli öğrenciler birlikte küçük bir yarışma da yaptılar. Yarışma ve gösterilerin finalinde ise Tire Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere verilirken; Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler de, konuk öğretmenlere çeşitli hediyeler vererek teşekkürlerini iletti.
(YFŞ-ERG-Y)

14.01.2013 16:09:03 TSI

Editör: Wan Haber