Kısa süre önce göreve atanan Güne Kore İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon'u makamında ağırladı. Taedong Jeong ilk olarak valilik anı defterini imzalarken, daha sonra Topaca'nın makamına geçti. Ziyarette konuşan Vali Topaca, "Dost ve kardeş ülke Güney Kore İstanbul Başkonsolosu'nu ilimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yakın bir zamanda göreve atanan sayın Jeon'a İstanbul Başkonsolosloğu görevinde başarılar diliyorum. İki ülke arasında çok köklü bir ilişki vardır. Bu ilişkiler günümüzde de aynı yoğunlukta devam ediyor. Güney Kore ile ülkemiz arasında diplomatik ve siyasi ilişkiler olduğu gibi çok yoğun ticari ilişkiler var. Bu kapsamda bizim ilimizde de Güney Koreli firmalar var. İlişkiliremizi bundan sonra daha da geliştireceğiz. Kendilerine geldikleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon ise, "Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkilerin kültürel olarak köklü bir tarihi var. Hyundai ve Posco Kocaeli'de çok büyük yatırımlar yaptılar ve bu da çok büyük anlam taşıyor. Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişki 2002 Dünya Kupası'nda yine dünyaya gösterildi. Bu sene Kore Savaşı'nın 60. yılı olacak. Kore Savaşı'nı anmak için çok büyük bir müze yapıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi geçen sene Türkiye ile Güney Kore arasında serbest ticaret anlaşması gerçekleştirildi. Büyük ihtimalle bu sene içerisinde yürürlüğe girecektir. Kore tarafında bütün işlemler bitti, şimdi Türkiye tarafını bekliyoruz. 2012 Kore ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerle ilgili yeni bir sayfa açmak için çok önemli bir yıl olacaktır. Bu yüzden Kore yatırımları bulunan ilinizi ziyaret ettik. Bundan sonraki zamanlarda sizin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.
(UU)

07.02.2013 12:07:10 TSI

Editör: Wan Haber