Güney Afrika'nın önde gelen politikacılarından Frank Chikane, Washington'da yaptığı konuşmada, Güney Afrikalı yetkililerin devam eden ekonomik eşitsizlik konusuna ilişkin çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.
Chikane, "Eğer, genç insanların, özellikle siyahi gençlerin durumlarını değiştirecek politikalar ve uygulanabilecek programlar geliştirmezsek, bir isyanla karşı karşıya kalacağız. Ve bu gençler çılgın politikalarla geldikleri zaman da şaşırmamalıyız çünkü bizim yetişkinler olarak başaramadığımız bir problem kendileri çözmeye çalışacaklar" dedi.
Güney Afrika, Afrika Kıtası'nın en büyük ekonomisi konumunda olmasına rağmen, madenciler ve çiftçilerle zaman zaman fikir ayrılıklarına düşüyor. Ülke ayrıca yavaş bir iş üretimi ve ekonomik büyüme oranıyla boğuşuyor.
Chikan, ekonomik büyümenin iş ihtiyacını yeterli düzeyde karşılayabilmesi için ekonominin bütün sektörlerine tam katılım çağrısında bulundu.
Ekonomik sorunların yalnızca vergi gelirleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan Chikane, "Bütün ekonomiyi kendi rollerini oynamaları için faktörün içine getirmelisiniz. Bu denklemi değiştirebilmenin tek yolunun bütün kaynakları kullanmak olduğunun anlaşılması için hükümet, iş, emek ve sivil toplum arasında bir sözleşmeye ihtiyacınız var" dedi.
(CC-YHY-D)

13.02.2013 14:47:17 TSI

Editör: Wan Haber