Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 'Güneşi Kucaklayan Topraklar' isimli danslı tiyatral gösteri hazırladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen gösteriye, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile İsa Gök, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile il protokolü katıldı.
Gösteri öncesi konuşan Vali Güzeloğlu, "Rengini toprağa bir gül bahçesine girercesine giren şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmanın ve kurtuluş coşkusunu yaşamanın 91'nci yıl dönümü coşkusunu yaşıyoruz. Özgür, bağımsız ve güçlü Türkiye'nin bireyleri olarak bu coşkuyu yaşarken, bağımsızlığımızı bizlere armağan ederek tarihimizin şanlı sayfalarında yerlerini alan başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Atalarımız Mersinimizin kurtuluşuyla birlikte bizlere 'Bir Türk'ün dünyaya bedel olduğunu' bir kez daha göstermiştir" dedi.
Konuşmaların ardından 'Güneşi Kucaklayan Topraklar' isimli danslı tiyatral gösteri sunuldu. Etkinlik havai fişek, ışık gösterisi ve Türk Sanat Müziği konseri ile sona erdi.
(KRY-KYM-Y)

04.01.2013 12:56:54 TSI

Editör: Wan Haber