İSTANBUL - İstanbul'da gündüz vakti bir eve girip plazma televizyon çalan hırsızlar, uygulama yapan güvenlik ekiplerine yakalandı. Biri kadın 6 şüphelinin gözaltına alındığı olayda, hırsızlar bir binanın güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Binaya 15.50'de giren 2 hırsız, 19 dakika sonra ellerinde plazma televizyon ile binadan ayrıldı.

Avcılar'da asayiş uygulaması yapan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüpheli buldukları bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, çalıntı olduğu tahmin edilen plazma televizyon ile dizüstü bilgisayar bulununca araçtaki 4 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilip sorgulanan kişilerin evlerindeki aramalarda da, çalıntı oldukları anlaşılan 3 plazma televizyon ile 7 dizüstü bilgisayarlar ele geçirildi. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda, bir kız arkadaşları ile çalıntı malzemeleri bu kişilerden satın aldığı ileri sürülen bir kişi daha gözaltına alındı.

Hırsızlık Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan Soner B.(29), Hakan A. (19), Uğur B. (20), Serkan K.(18), Timur Ö.(30), B.C.(19) Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin bir evden gündüz vakti gerçekleştirdikleri hırsızlık, saniye saniye kameraya yansıdı. Çevreden gelip geçenlere aldırmadan rahat bir şekilde binaya giren şahıslar 19 dakika sonra ellerindeki plazma televizyon ile binadan ayrılıyor. Hatta kapı girişinde karşılaştıkları bir kadın, hırsızlara yol veriyor.

CİHAN

Editör: Wan Haber