CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, demokratik toplumlarda insanların kendi fikirlerini özgürce ifade edebilmek için doğru bilgiye ulaşmaya ihtiyaçları olduğunu, bu haklarını kullanmaları yönünde en büyük katkıyı da basın mensupları sağlamakta olduğunu bildirdi.
Gündoğdu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda;
"Basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da kaçınılmaz bir gereğidir. Toplumu önemli konularda aydınlatarak kamuoyu oluşturan, meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, özgürlükçü ve demokratik bir anlayışın sürdürülebilirliği açısından hayati bir öneme sahip olduğunu biliyoruz.Basının doğru, tarafsız ve ilkeli haber verme misyonunu yerine getirebilmesi, kamuoyunu hiçbir baskı altında kalmayacak şekilde bilgilendirebilmesi için kendi iradesiyle doğru bilgiler ışığında karar verebilmesinin ve bağımsızlığının sağlanması gerekmektedir. Oysa bugün sahip olduğumuz en değerli hakkın, ifade özgürlüğünün elimizden alınmaya çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz
Türk basını, bilgi verme ve kamuoyu oluşturma görevlerini baskı altında kalmadan yerine getirebilmelidir. Her türlü olumsuzluklarla savaşarak görevini yerine getiren gazetecilerin çalışma şartları daha da iyi hale getirilmelidir. Kırklareli'de halkımızın sesi olan, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan her türlü ortam ve şartlarda birlikte görev yaptığımız, tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü şahsım ve Partim adına kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim" kaydetti.

(ŞG)

10.01.2013 14:11:28 TSI

Editör: Wan Haber