Uğur Tunçdemir - WanHaber.com

20 yıl sürgünde yaşadıktan sonra geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'ye dönen gazeteci-yazar Günay Aslan, 7 Haziran Genel Seçimlerinde HDP'den aday olmak için bugün resmi başvurusunu gerçekleştirdi. HDP il binasına gidip evraklarını teslim eden Aslan, akabinde bir basın açıklaması düzenledi. Günay Aslan’ın Hançeroğlu İş Merkezi’nde bulunan çalışma ofisinin üst katında gerçekleştirdiği basın toplantısına parti yöneticileri, encümenler, basın mensupları, STK temsilcileriyle birlikte yaklaşık 800 kişi katıldı. Basın açıklamasında konuşan Aslan, HDP barajı aşsa da aşmasa da  kürt halkının seçimleri kazanacağını söyledi.  Yanlız HDP’lilerin değil tüm Van halkının vekili olacağını söyleyen Aslan, tek amacının ülkenin barışa ve kardeşliğe olan özlemini dile getirmek olduğunu belirtti. 
 
HDP GÜVENİLİR BİR PARTİDİR
Türkiye’de siyasetçilerin çok güvenilir olamadığını belirten Aslan, “ Siyasetçi yüksek sorumluluk bilincine sahip değildir. Bu ülkede siyasetçi halkına hizmet aşkıyla yanıp tutuşmuyor. Kendi cebine, kendi yakınlarına, kendi çevresine bir şeyler kazandırma aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. Bu yüzden bu ülkede siyaset sınıfı çok ciddi bir çürüme ve yozlaşma içindedir. Çürüme ve yozlaşma Ankara’da başlayarak Türkiye’nin her tarafına bir kangren gibi yayılıyor. Herkesimi ve herkesi kuşatıyor. Bunun önünde durmak, bunun içinde ciddi bir farkındalık bilincine sahip olmak gerekiyor. Bakın Türkiye siyasetindeki bu yozlaşmayı bu çürümeyi en iyi gösteren bir özellik 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için aday adaylığı başvurularıdır. Sadece AKP Hükümetinin, İktidar partisinden 6 bine yakın insan aday adaylığı başvurusu yapmıştır. Sadece sekiz milletvekili seçilecek olan ilimizden AKP partisinden 128 milletvekili aday adaylığı için başvuru yapmıştır. Evet, bu ülkede güvenilir, yüksek sorumluluk bilincine sahip ve halkına hizmet aşkıyla yanıp tutuşan 6 bin tane siyasetçi aday adayı olmuş olsaydı ne AKP bu durumda olurdu ne Türkiye bu durumda olurdu nede Türkiye siyaseti bu kadar yozlaşırdı. Eğer Van’da 128 tane iktidar partisinden halkına hizmet etmeye hazır güvenilir, sorumluluk bilinci yüksek, Van’a ve Van halkına hizmet için yanıp tutuşan adam olsaydı Van’da bu durumda olmazdı, Van halkı da kan ağlamazdı. Şimdi insanlar siyasete bir gecede atılmıyorlar, insanların arkasında bir iletişim süreci var bugün aday adayı olan insanlara bakıyoruz çoğu iş adamı, müteahhittir. Bu insanların hangisi için milleti için güvenli bir adım attı? Hangisi bu insanların sorunlarının çözümü için bir çaba gösterdi. Benim siyasete atılmamda ve HDP’yi tercih nedenim budur. Bu anlamda HDP en güvenilir  gelecek vadeden bir partidir, HDP siyasetçileri güvenilir siyasetçilerdir. Onlar yakınlarına, yandaşlarına peşkeş çekmek için değil bu halkın sorunlarına çözüm bulma adına siyasetçi oluyor ve onun için siyaset yapıyorlar. Çok büyük bedeller ödeyerek böylesi bir siyaset ortamı yarattık, biz bunun tüketilmesine, egemen sistemin, egemen anlayışın, uluslar arası sermayenin bu siyasi anlayışımızı tüketmesine izin vermeyeceğiz“ dedi.
 


AK PARİ ADAY ADAYLARINA DİKKAT!
Van’da AK Parti’den 128 kişinin milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirten Aslan, o adayların içinde hakkında bir çok soruşturması olan kişilerin yer aldığını ve nedense polisin bu kişilerin adreslerine bir türlü ulaşamadığını söyledi. Aslan: “Böyle çürümüş bir siyaset kurumunun içinde tek güvenilir parti HDP’dir. Bizde sonuna kadar HDP’nin yanındayız ve HDP’nin destekçisiyiz. Halkımız ağır bedeller ödeyerek kendi siyasi kurumlarını yarattı. Bizde buna layık olacak biçimde kendi üzerimize düşeni yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.
 

YALNIZ HDP’LİLERİN DEĞİL TÜM VAN HALKININ VEKİLİ OLACAĞIM
Gazeteci-yazar Günay Aslan, milletvekili seçilmesi halinde kimse arasında ayrımcılık yapmayacağını vurgulayarak, "Allah nasip edip de milletvekili olursam kime arasında asla ayrımcılık yapmayacağım. Dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin. Ben asla ayrımcılık yapmayacağım. Benim halkıma kapım her zaman açıktır. Bu hareket Vanlı Memduh Selim Bey ve Remzi Kartal gibi çok önemli değerler yetiştirdi. AKP hükümetinin çoktan Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın önünü açması gerekiyordu. Ancak onların seçimde yaratacağı enerjiden korktukları için buna izin vermediler" şeklinde konuştu.

20150223_102913.jpg

dscf0414.jpg

dscf0423.jpg

dscf0428.jpg

dscf0436.jpg

dscf0439.jpg

dscf0441.jpg

dscf0447.jpg

dscf0450.jpg

Editör: Wan Haber