İzmir'in ev sahipliğinde Seferihisar Kapalı Spor Salonu'nda 28 Ocak-2 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasında 66 kiloda tüm rakiplerini eleyerek finale kalan Fırat Karakuş finalde de rakibini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.
Safranbolu'nun Gümüş Mahallesinde yaşayan Fırat Karakuş turnuvada Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olarak boy gösterirken, mahalle halkı şampiyon olan Fırat için davul zurnalı kutlama yaptı.
Başarılı sporcuyu tebrik etmek için mahallede düzenlenen kutlamalara katılan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy " Fırat'la ailesi gurur duyuyordu, şimdi Safranbolu halkı, yarın inşallah Avrupa'da da başarılı sonuçlar aldığında tüm Türkiye gurur duyacak. Ben kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Gümüş mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Aksoy Türkiye Şampiyonu Fırat Karakuş ve ailesi ile bir süre sohbet ettikten sonra Fırat'a hediyesini takdim etti ve Avrupa Şampiyonluğu sözünü alarak mahalleden ayrıldı.
2011 yılında Çorum'da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında da birinciliği bulunan Fırat Karakuş'un Rusya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında da üçüncülüğü bulunuyor.
(YE-MFS-MFS-S)

06.02.2013 18:15:58 TSI

Editör: Wan Haber