Devrek'in Gümüşpınar Köyünde yaşayan vatandaşlar yıllardan bu yana yazın ve kışın susuzluk çektikleri için ilgililerden yardım istiyorlar.
Zonguldak'ın Devrek İlçesine bağlı Gümüşpınar Köyü Kuyupınar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yıllardan bu yana yazın ve kışın çektikleri susuzluk çilesi nedeniyle yetkililerden yardım bekliyorlar.
Yaz döneminde yaklaşık 4 ay ve kış döneminde ise günlerce susuz kaldıklarını ifade eden ve vatandaşlar adına konuşan mahalle sakinlerinden Özgül Mekik," Mahallemizde yaklaşık 50 kişi ikamet etmektedir. Yaz aylarında dört ila beş ay arasında kış mevsiminde ise yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle günlerce susuzluk çekmekteyiz. Evlerimizin çeşmelerine su gelmesinden vaz geçtik ama mahallemizden akan çeşmelerimizden bir damla su akmıyor. Bulaşıklarımızı kar suyundan elde ettiğimiz sular ile yıkıyoruz içecek ve diğer İhtiyaçlarımızı gidermek için de yine mahallemizde mevcut bulunan 500 metre uzaklıkta ki kuyudan temin ediyoruz. Kuyu suyunun çok tehlikeli olduğunu bile bile bu suyu içmede ve yemeklerimizde kullanmak zorunda kalıyoruz. Kuyuda her türlü bakteri mevcut bu yüzden çocuklarımız sürekli hasta oluyorlar bir taraftan soğuk ile mücadele ederken, diğer taraftan da susuzlukla mücadele ediyoruz. İlgili mercilerden çok rica ediyoruz bizler insanız ve insanca yaşamaya hakkımız var. Hangi zaman diliminde yaşıyoruz bu manzara bu zamanda gerçekten utanç verici bir manzara lütfen idarecilerimiz bizleri bu sıkıntıdan kurtarsınlar" dedi.
(FE-

12.01.2013 16:04:20 TSI

Editör: Wan Haber