Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen 'Zeki, Çevik ve Ahlaklı' projesi sona erdi.
Projenin tamamlanması nedeniyle Polis Misafirevinde kapanış programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Armağan Önal, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, emniyet mensupları ve projeye katılan sporcular katıldı.
Törende proje ve faaliyetleri hakkında sunum yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan, projeye Atatürk'ün, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünden ilham alınarak yola çıkıldığını söyledi.
Projenin 3 farklı modülle yürütüldüğünü kaydeden Soyaslan, Zeki modülü kapsamında Karşıyaka Mahallesi Mesire alanında Zeka Küpü Gençlik evinin yapıldığını, Çevik modülü kapsamında basketbol, hentbol ve okçuluk kursları açıldığını ve Ahlaklı modülü kapsamında da gençler ile Mahmut Oltan Sungurlu, Ertuğrul sağlam ve Ziya Doğan'ın buluşturulduğunu söyledi.
Proje ile toplamda 18 yaş altı 535 çocuk ve gencin bu aktivitelere katıldığını kaydeden Soyaslan, 8 lise ve 4 ilköğretim okulunun katıldığı okullar arası hentbol ve basketbol turnuvası yapıldığını, Gümüşhane'nin çevre illerde temsil edilen bir hentbol ve basketbol takımına sahip olduğunu ve 200 öğrenciye spor malzemesi verildiğini ifade etti.
Sunumun ardından müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken, projeye katkı sağlayan kurumlara da plaket takdim edildi.
Kalkınma Bakanlığı tarafından Malatya'da düzenlenen 2. Sodes iyi örnekler konferansı ve fuarında Gümüşhane'de yürütülen 63 proje arasından en iyi SODES projesi olarak seçilen kristal plaket ile ödülü ise Vali Yardımcısı Armağan Önal tarafından Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel'e takdim edildi.
Törende konuşan Gümüşhane Vali Yardımcısı Armağan Önal projenin SODES kapsamında ki 63 proje arasında ödüle layık görülmesinin anlamlı olduğunu belirterek, "Başlığı, alt başlıkları ve uygulaması ile çok iyi yürütülmüş bir proje. Diğer projelerimize örnek olacağını düşünüyorum." dedi.
Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ise projenin Gümüşhane'de ki emniyet personeli olarak sadece asayişin, olayın olduktan sonra değil olmadan önce gençlere iyi alışkanlık kazandırmak, onları faydalı etkinliklerle buluşturmak, spor alışkanlığını, zekayı geliştirme etkinliklerini artırmak ve önder büyüklerle bir araya getiren bir proje olduğunu belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
(RE-ÖS-Y)

11.01.2013 15:30:38 TSI

Editör: Wan Haber