Gümüşhane'de banyodaki şofbenden sızan gazdan zehirlendikleri tahmin edilen yaşlı çift evlerinde ölü olarak bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Öymen Apartmanının 3.katında oturan 82 yaşındaki Celal ve Çeşminaz Ağaç çiftinden dün geceden haberi haber alamayan çocuklarından Cemal Ağaç, komşularının 'banyodan sürekli su sesi geliyor' uyarısı üzerine bugün saat 15.00 sıralarında evin kapısını kırarak içeri girdi.
Evin banyosunda anne ve babasının cansız bedeni ile karşılaşan Ağaç, Emniyet ve 112 ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte Celal ve Çeşminaz Ağaç çiftinin banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlendiği anlaşıldı.
Aynı mahallede anahtarcılıkla uğraşan İdris Gün, Celal ve Çeşminaz Ağaç çiftinin oğulları Cemal Ağaç'ın bugün yanlarına gelerek annesi ve babasından haber alamadığını belirterek kendisinden yardım istediğini söyledi. Oğul Cemal'ın omuzuyla kapıyı kırarak 3.kattaki evden içeriye girdiğini ve ağlamaya başladığını kaydeden Gün, "Cemal içeri girince 'İdris abi ikisi de banyoda ölmüş' dedi bana. Hiç ellememesini söyledim ve polisi aradık. Polis ve 112 geldi. İçerden cesetleri alamadılar. Banyonun kapısını açamadılar. İkisi de kapının arkasına yaslanmış düşmüş. Ben gittim kapının üzerinden eşiği kırdım, kapıyı yukarı aldım. Ondan sonra cesetlere ulaştılar." dedi.
Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının ve Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından yaşlı çiftin cesetleri Gümüşhane Belediyesine ait morglu cenaze aracı ile önce Gümüşhane Devlet Hastanesine, ardından da otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Olayda yaşamını yitiren Celal Ağaç'ın Gümüşhane İl Genel Meclisi üyesi Naim Ağaç'ın amcasının oğlu olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(RE-ÖS-Y)

13.12.2012 17:32:03 TSI

Editör: Wan Haber