Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşan SBS, YGS ve LYS sınavları öncesinde öğrenci ve velilerine yönelik aile içi iletişim, başarı ve motivasyon seminerleri düzenliyor. Bu kapsamda ilk seminer öğrenci velilerine düzenlendi.
Üç gün boyunca devam edecek olan seminer programlarının tamamı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecekken, ilk programda Kişisel Gelişim Uzmanı ve Tarihçi Yazar Mustafa Turan öğrenci velilerine yönelik aile içi iletişimi anlattı.
Turan, toplumun temelinin aile olduğunu belirterek, eğitimin altyapısının kesinlikle ailede atılması gerektiğini söyledi. Zeka ve karakter eğitiminin yüzde 80'inin 6 ve 7'li yaşlarda oluştuğunu hatırlatan Turan, "Demek ki aile eğitimin ana merkezidir. Ve hatta yapılan araştırmalara göre eskiden eğitim anne karnında başlarken şimdi annenin annesinin karnında başlamaya kadar gitmektedir. Tabiri caizse raketin biri ailede diğeri okulda olduğuna göre iyi paslaşmalar çocuğun eğitiminde mükemmeli yakalamasını sağlayacaktır. O yüzden aile içindeki ilişkiler rakip formatında değil ekip formatında olmalıdır. Suçlu ararken dikkat edin ki parmağınız muhatabınızı gösterirken diğer üç parmak suçun kendinizde olduğunu ispatlar gibi sizi göstermektedir." dedi.

"EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇIKMAYACAĞINA GÖRE ÇOCUKLARINA DOĞRU VE GÜZEL BİR MODEL OLUN"
Çocuğunun başarısı için psikiyatristlerin yolunu tutanların çocuğunu suçlarken aslında çocukların yüzde 50'sin hiçbir probleme rastlanmadığını, aksine ailenin hatalı olduğunun ortaya çıktığının altının çizen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiği sallayan el dünyaya hükmediyorsa eğer o zaman toplumun temeli gerçekten ailedir. Eğitim uzun bir süreçte çaba, emek, gözyaşı, ter ve sevgi isteyen bir olgudur. Tıpkı bambu ağacı misali temelleri 5 yıl gibi uzun bir süreçte atılan ancak semeresi birkaç haftada kendini gösteren bir gelişim evresi olması gibi. Gönüllerin fethi kılıçların fethinden önce geliyorsa eğer o zaman anne ve babalar olarak önce evlatlarımızın kalplerini fethetmeliyiz. Eylemler söylemlerden önde gelir. Bir evde anne başka baba başka dilden konuşursa o ailede bir sorun vardır demektir. Eğri cetvelden doğru çıkmayacağına göre aile olarak çocuklarımıza çok doğru ve güzel bir model olmalıyız. Yüz kere söylemek yerine bir kere örnek olmak en kalıcı ve en doğru davranıştır."
Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Valiliğin himayesinde bir dizi seminer etkinliğini başlattıklarını belirterek, "Siz bize güvenerek çocuklarınız teslim ettiniz bizlerde sizin güveninizi boşa çıkarmamak adına gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu programlar arzu ettiğimiz istek ve desteği sağlayacaktır. Diğer bir önemli husus Sayın Valimizin hemen her fırsatta eğitimle ilgili çalışmalarımızda bizlere sonsuz desteğini görüyoruz. Eğitime bu derece önem vermesi, kendi yavrularını bize güvenerek devlet okullarına teslim etmesi bize olan güveninin göstergesidir. Bizde bu güvene layık olmak için tüm ekibimizle çok çalışacağız ve siz değerli velilerimizin de desteğiyle başarıya birlikte ulaşacağız." dedi.
Program sonunda Gümüşhaneli velilere teşekkür eden Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Mustafa Turan'a plaket ve çiçek takdim etti ve Turan'ın verdiği özlü bilgilerin Gümüşhaneli velilerde ve öğrencilerde kalıcı izler bırakacağının altını çizdi.
(RE-ÖS-Y)

21.02.2013 13:18:02 TSI

Editör: Wan Haber