Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, "Organik bal üretiminde marka şehir olmak için çalışıyoruz." dedi.
Gümüşhane'de, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Yeşildere köyünde organik arıcılık yapan bir işletme ile organik arıcılık çalışmaları için pilot köy olan Merkez Yitirmez Köyü arıcılarına organik kovan desteği sağlandı.
Proje kapsamında yapımı tamamlanan 100 adet organik kovan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vedat Aydoğan, Torul İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet İdar tarafından yerinde incelendi.
Standartlarına uygun olarak organik olarak üretilen kovanların inceleyen İl Müdürü Hasan Irkın yaptığı açıklamada "Gümüşhane ilinin hayvancılık ve bitkisel üretim faaliyetlerinin yanı sıra, arıcılık içinde önemli bir potansiyele sahip. Mevcut arıcılarımızın organik arıcılık talebi arttı. Bu kapsamda Merkez Yeşildere köyünde bir arıcımızın organik tarım sistemine dahil şekilde üretim yapıyor. Yine çalışmaların 2010 yılında başladığı Merkez Yitirmez Köyünün doğal yapısı ile organik arıcılık için oldukça uygun. Organik tarım faaliyetlerinin normal üretime göre masraflı. Bu nedenle proje kaynaklarından alınan 100 adet organik kovan ile üreticilerimize destek olarak organik bal üretiminde Gümüşhane'nin marka şehir olmasını sağlamak için çalışıyoruz." dedi.
(RE-ÖS-Y)

31.12.2012 16:12:16 TSI

Editör: Wan Haber