Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan FATİH projesi kapsamında Gümüşhane'de ki 2 okulda pilot uygulama olarak öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı başlandı.
Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesinin birinci sınıfında okuyan 90 öğrenci ile 33 öğretmene tablet bilgisayarları düzenlenen törenle dağıtıldı.
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, aktif üstünlüğün tamamen bilgiyle gerçekleştiği bilgi toplumu çağında ortaya konulan FATİH projesinin önemine vurgu yaptı.

"PROJE EĞİTİMİ İLERİ BİR DÜZEYE ÇIKARACAK"
Okul öncesi öğrencilerinden başlamak üzere ilk ve orta dereceli bütün öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Mayda, "Eskinin kara tahtası veya tebeşir tozu ile yapılan eğitiminin yanında teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı bu girişim elbette gerek ilimizde gerekse ülkemizin tamamında eğitimi ileri bir düzeye çıkartmak durumundadır. Zamanımızda bütün öğrencilerimizin ve halkımızın teknolojiyi en iyi şekilde kullanması, öğrencilerimizin en az bir yabancı tercihen iki veya üç yabancı dili konuşabilir olması önemli. Bilgiye ulaşma, araştırma, ileri düzeyde bilgiye sahip olma yönündeki çalışmalarınızı elbette bizler de teşvik edecek destekleyeceğiz. LCD ekranlarda, tablet bilgisayarlarda gerek öğretmenlerimiz, gerekse öğrencilerimiz Bakanlığımızın yaptığı çalışmaları çok yakından takip edecekler. Gerçek anlamda ileri düzeydeki bir bilgi bütünlüğüne ve birikimine de ulaşacaklar." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığına proje için teşekkür eden Vali Mayda, akıllı tahta ve tablet bilgisayarların öğrenci ve öğretmenlerin etkili kullanımı ile de Türkiye'ye bir nevi çağ atlatacağını kaydeden Vali Mayda, şunları söyledi: "Bu yönüyle bakanlığımızın gayretlerini boşa çıkarmayacağınızı inanıyorum. Etkili kullanın, gerektiği gibi kullanın ve her biriniz kurduğunuz hayali gerçekleştirmede eğitimi ve bilgiyi odak olarak alınız ve biz bulunduğumuz pozisyonları gönül huzuru ile sizlere devredelim."
Okul Müdürü Cemal Karabulut ise daha önce proje kapsamında 20 sınıfa ve laboratuvara akıllı tahta yerleştirildiğini, an itibarı ile 130 adet tablet bilgisayarın okula geldiğini, birinci sınıfta okuyan 90 öğrencinin yanısıra 33 öğretmene de bu tabletlerin dağıtıldığını ve 7 tanesinin de yedek olduğunu söyledi.
Törende daha sonra Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Okul Müdürü Cemal Karabulut, Okul Aile Birliği Başkanı Şemsettin Küçük, her öğrenci için özel olarak hazırlanan tablet bilgisayarları tek tek öğrencilere teslim etti.
(RE-ÖS-Y)

12.02.2013 16:56:18 TSI

Editör: Wan Haber