Gümüşhane'de okul sütü dağıtımı 113 okuldaki 6 bin 577 öğrenci ile başladı.
Kent merkezinde başlayan etkinlikte projenin yürütücüsü üç bakanlığın İl Müdürleri hazır bulunurken, ana sınıfı, bir, iki, üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine süt dağıtılacağı bildirildi.
Aysın Rafet Ataç İlköğretim okulunda başlayan süt dağıtım etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ve yöneticiler katıldı.

113 OKULDA 6 BİN 577 ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILACAK
Öğrencilere sütleri dağıtmadan önce sohbet eden yetkililer, çocuklara sütün faydasını anlattı. Dağıtımın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane'de 113 okul merkezinde 6 bin 577 öğrenci ile okul sütü programının ikinci dönem itibarı ile başladığını söyledi. Sütlerin Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dağıtılacağını kaydeden Aktaş, öğrencilerden laktoza karşı alerjik durumu söz konusu olan öğrencilerin tespit edilmesi halinde sağlık ekipleri tarafından tespit edilerek okullara bildirileceğini ve onlara süt dağıtılmayacağını söyledi. Aktaş, şuan itibarı ile Gümüşhane'de böyle bir problemin olmadığını ifade etti.

LAKTOZA KARŞI HASSAS OLANLAR KAMPANYADAN ÇIKARILACAK
İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak ise proje ile çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak için yapılan program çerçevesinde kalsiyum deposu ve birçok yönden zengin olan süt tüketimine teşvik etmenin amaçlandığını söyledi. Boşnak, çocukların sütte bulunan laktoza karşı hassas olabileceğini, bu durumu tespit eden ailelerin en yakın sağlık kuruluşuna gitmelerini halinde çocukların kampanyadan çıkarılacağını söyledi.

SÜTLER HEM ÜRETİLDİKLERİ, HEM DAĞITILDIKLARI YERDE SÜREKLİ KONTROL EDİLİYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın da sütlerin hem üretildikleri yerde hem de dağıtıldıkları illerde İl Müdürlükleri tarafından sürekli takip ve kontrol edildiğini, analizlerinin yapıldığını belirterek, "Üç kurumla birlikte işbirliği içerisinde takip edeceğiz. Yavrularımıza sağlıklı bir şekilde süt ulaştırma ve içirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geçen yıl herhangi bir problem yaşamamıştık. Bu yılda sürekli kontrollerimizi devam ettiriyoruz." diye konuştu.
Dağıtılan sütleri hemen açarak içen bazı öğrenciler ise sütlerin oldukça lezzetli olduğunu söyledi.
Öte yandan il genelinde geçtiğimiz Cuma günü başlayan süt dağıtımının, Cuma günü Gümüşhane'nin kurtuluş günü olması nedeniyle bugüne ertelendiği öğrenildi.
(RE-ÖS-Y)

18.02.2013 15:57:27 TSI

Editör: Wan Haber