Gümüşhane Nesrin Halit Zarbun Anaokulunda düzenlene atık pil toplama kampanyasında okulda bulunan 123 minik öğrenci 10 bin 597 adet atık pil topladı.
Okulda düzenlenen Pil Toplama Kampanyası ödül törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Okul Müdürü Aynur Bilgin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, "Çocuklar bizim geleceğimizdir. Hem fiziki hem de zihinsel olarak sağlıklı birer birey olmaları bizim için önemlidir. 15-20 yıl sonra bizim rollerimizi üstlenecek olacak çocuklarımız, nasıl bir çevreye sahip olmak istiyorlarsa ona göre bir hazırlık yapmalıdırlar. Her pil 1 metrekarelik alanı kirletiyor. Çevre bilincinden dolayı çocukları kutluyorum. Bu bilincin geliştirilmesi konusunda duyarlılık gösteren okul müdürüne, tüm öğretmelerimize, eğitimcilere ve milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bunun büyüklere ve toplumumuza örnek olmasını diliyorum. İnşallah çocuklarımız güzel ve sağlıklı bir çevrede yetişir ve ülkemizi ileri noktalara getirirler." dedi.
Yapılan konuşmanın ardından pil toplama kampanyasında en fazla pili toplayarak dereceye giren öğrenciler Vali Dr. Yusuf Mayda ve İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın elinden hediyelerini aldılar.
Pil toplama kampanyasında 1. olarak dereceye giren okul öğrencilerinden Servet Oğuz Kalyoncu, bisikletini Vali Dr. Yusuf Mayda'nın elinden aldı ve "Bu yarışmayı kazanıp ödül aldığım için çok mutluyum. Bu ödülü kendime değil ihtiyacı olan birine vereceğim." dedi.
(RE-ÖS-Y)

18.01.2013 15:15:00 TSI

Editör: Wan Haber