Gümüşhane'de son günlerde etkili olan kar yağışının ardından kapan köy yolları İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalarla açılmaya başlandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, 321 köyü bulunan Gümüşhane'de dün kapanan 286 köy yolunun 106'sının açıldığını söyledi. Bugün itibarı ile merkez ilçede 50, Kelkit ilçesinde 55, Kürtün ilçesinde 34, Torul ilçesinde 23, Şiran ilçesinde 13 ve Torul ilçesinde 5 olmak üzere toplam 180 köy yolunun kapalı olduğunu ve 22 ekiple birlikte çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise kar yağışının etkisini kaybettiğini, gece en düşük sıcaklığın eksi 7 derece, kar kalınlığının da 40 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, kar yağışının bugün ve yarın hafif şekilde beklendiğini dile getirdi.
Öte yandan Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum ise yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşları duyarlı olmaya, açık bulunan alanlara, evlerinin balkon ve pencere önlerine yem bırakmaya davet etti.
İl genelinde başta kanatlılar olmak üzere sokak hayvanlarının yem bulamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Mazlum, "Kanatlılar için kent merkezine 600 kilogram yem, sokak hayvanları için de vahşi depolama alanına 100 kilogram sakatat bıraktık. Yaban hayatını korumak amacıyla vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, açık bulunan alanlara, evlerinin balkonlarına ve pencere önlerine yem bırakmaya davet ediyorum. Böylece birlikte hareket ederek, ilimizde yoğun geçen kış şartlarında yaban hayatını koruyabiliriz." dedi.
(RE-ÖS-Y)

09.01.2013 11:26:05 TSI

Editör: Wan Haber