Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan 'Kamuda Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza' kampanyası kapsamında Gümüşhane'de stant kurularak açıklama yapıldı.
Cuma namazının ardından Zafer Meydanına kurulan stantta Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan'ın da destek verdiği kampanya için kamu çalışanlarından ve vatandaşlardan imza toplandı.
Burada bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Veli Ağaç, Memur-Sen Konfederasyonu olarak kuruldukları günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını söyledi.
Bugüne kadar temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Ağaç, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası ile bu çalışmalara milleti dahil ettiklerini söyledi.
Kampanya ile toplanacak imzaların Başbakanlığa sunulacağını dile getiren Ağaç, "Bir yanda büyüyen Türkiye ideali bir yanda kılla, tüyle uğraşan tek tipçi devlet mantığı. Milletin seçtiği vekiller kendi kıyafetini seçememektedir. Başbakanı, Cumhurbaşkanın seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetlerini seçememektedir. Anayasa ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumla kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki; kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arasında ayrımcılık uygulanmaktadır. Türkiye bu ayıbından biran önce kurtulmalıdır. Toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum kuruluşlarını da imza kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz." dedi.
Toplam 30 gün boyunca toplanacak imzaların Başbakanlığa gönderildikten sonra, konuya ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de bilgi verileceği ifade edildi.
(RE-ÖS-Y)

25.01.2013 13:49:11 TSI

Editör: Wan Haber