Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Gümüşhane İl Müdürlüğü yetkilileri sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, beraberinde Müdür Yardımcısı Murat Akbulut, Sosyolog Havva Ayten Kurtul ve Psikolog Ahmet Taslı ile birlikte Türk Kadınlar Birliği Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçuyu'yu ziyaret ederek, Gönül Elçileri Projesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Altuntaş, Gönül Elçisinin, özgür irade ve dayanışma ruhu içinde herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyimi beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve diğer kent yoksulları, gibi nüfus kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalarına katkı sağlayan kişi olduğunu söyledi.
Projeye sivil toplum örgütlerinin desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Altuntaş, "İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkes gönül elçisi olabilir. Emekliler, özellikle sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanında hizmet vermiş olan, öğretmen, doktor, hemşire, sosyal çalışmacı, sosyolog, psikolog vb. yarı zamanlı çalışan yetişkinler, ev hanımları, toplumdaki doğal liderler, gençler; yaşama ve insana dair bilgi edinmek isteyenler, sosyal hizmet alanında bir meslek seçmek isteyenler, gönüllülük ruhuna sahip olanlar, yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumsal kalkınmaya güçlendirecek çalışmalara katkı sağlayabilir." dedi.
(RE-ÖS-Y)

12.02.2013 15:53:46 TSI

Editör: Wan Haber