Gümüşhane Semerkand İl Temsilciliği tarafından organize edilen Şehr-i Sultan Geceleri programında Peygamber Efendimize atfedilen naat-ı şerifleri seslendirmesiyle tanınan şair Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı.
Aydın Doğan Spor Salonunda yapılan binlerce kişinin izlediği programı Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri takip etti.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Serdar Tuncer'in şiir sunumu ve meşhur çay hikayesini 'muhabbet' vurgusuyla anlatmasının ardından sahneye Servet Tekin çıkarak ilahi söyledi. Semerkand'dan Anadolu'ya şiirli kum sanatı gösterisinin ardından sahneye büyük bir coşkuyla Dursun Ali Erzincanlı çıktı.
Şiir ve naatlarını görsel sunum eşliğinde seslendiren ve çok sayıda kişinin gözyaşları ile takip ettiği Erzincanlı, geç saatlere kadar programını sürdürdü.
Programda Vali Mayda, Başkan Canlı, Vali Yardımcısı Karatepe ve Torul Kaymakamı Karal tarafından konuk sanatçılara çiçek ve plaket takdim edildi.
Programda konuşan Semerkand İl Temsilcisi Selahattin Aksu, Semerkand Vakfı hizmetlerinin hem Türkiye'de hem de yurt dışında tek bir niyet ve hedef istikametinde gün geçtikçe samimi gönüllerde yer bulduğunu söyledi. Düzenlenen programın milli ve manevi değerlerin korunması ve unutulmaya yüz tutmuş hassasiyetlerin tekrardan halkla buluşturulması adına tertiplenen kültür ve muhabbet hizmeti olduğunu kaydeden Aksu, katkılarından dolayı herkese teşekkür etti.
(RE-EK-HO-Y)

15.01.2013 10:49:17 TSI

Editör: Wan Haber