Gümüşhane'de 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk dönemi 22 bin 744 öğrencinin karne alması ile sona erdi.
Merkeze bağlı Arzular-Kabaköy Beldesi, Arzular İlk Ortaokulunda okuyan öğrenciler için düzenlenen karne törenine Vali Vekili Cahit Karatepe, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Arzular Belediye Başkanı Özcan Kadakal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Taş, Nusret Bulut, okul müdür vekili Mustafa Demir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Karne dağıtım töreni öncesinde öğretmenlerle bir araya gelen Vali Vekili Cahit Karatepe, öğretmenlerin yalnızca günlük eğitim öğretim faaliyetlerini yapmadıklarını, yetiştirdikleri öğrencilerle ülkenin geleceğini hazırladıklarını söyledi.

"ARİF İNSAN YETİŞTİRMEK İÇİN HEP BİRLİKTE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ"
Öğrencileri akademik başarılarından dolayı kutlayan Karatepe, "Fen Liseleri, Anadolu Liseleri veya Meslek Liselerini kazanmaları elbette önemlidir ve bu alanda öğrencilerimiz desteklenmelidir. Ancak bunu yanında arif insan yetiştirmek için hep birlikte üzerimize düşeni yapmalıyız. Bir çocuğun yalnızca bilgili bir fert olarak toplum içinde bulunmalarından ziyade bilgili, ahlaklı ve erdemli bir birey olması daha anlamlı olacaktır." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise başta öğretmenler olmak üzere eğitim camiası ve okul yöneticilerini gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı kutlayarak, eğitimcilerin en büyük sermayesinin insan olduğunu belirtti ve bu kutsal mesleğin en güzel ürününün yetiştirdikleri öğrencilerin ülkeye en güzel şekilde hizmet ettiğini görmek olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından okulda bulunan sınıfları tek tek ziyaret eden protokol üyeleri öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Karne dağıtım töreninin ardından okulun spor salonunda da dönem içerisinde başarılı olan öğrencilere belge dağıtımı töreni yapıldı. Arzular Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerden Onur Belgesi, Teşekkür Belgesi, Taktir Belgesi, Başarı Belgesi ve Üstün Başarı Belgesi alan öğrenciler satranç takımı ve altınla ödüllendirildi.
(RE-ÖS-Y)

25.01.2013 15:37:47 TSI

Editör: Wan Haber