Kulüp Başkanı İhsan Uçar'ın Türkiye Voleybol Federasyonu yönetimine seçilmesinin ardından olağan üstü kongreye giden Acıbadem Erkekler Voleybol 1.ligi takımlarından Gümüşhane Torul Gençlik kulübü başkanlığına Selami Üçüncüoğlu seçildi.
Torul Namık Kemal İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye Vali Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve delegeler katıldı.
Divan başkanlığını Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı'nın yaptığı kongrede katip üyelikleri ise Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan ile AK Parti Torul İlçe Başkanı Halil İbrahim Yavuz yaptı.
Faaliyet raporunun okunmasının ardından konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, beş yıl önce kurulan ve çok zor şartlarda markalaşan Gümüşhane Torul Gençlik Spor Kulübü'nün birinci ligde mücadele etmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.
Kulübü yaşatma zorunluluğu olduğunu ifade eden Aydın, "Gümüşhane Torul Gençlik hiçbir zaman mağdur edilmeyecek, üzerimizdeki paltoyu satmak gerekiyorsa da bu kulübü yaşatacağız. Bu kulübe siyaseti sokmama adına beş yıl mücadele ettim. Hiçbir yerde de adımın zikredilmemesi adına çaba harcadım. Bundan sonraki süre içerisinde de kulübün siyasetin üzerinde tutulmasını istiyorum. Yaklaşan birçok seçim var, kulüp üzerinden de hiç kimsenin siyasi süreç yaşamamasını da rica ediyorum." diye konuştu.
Gümüşhane Valisi Mayda ise yaptığı değerlendirme konuşmasında, voleybol takımının birinci ligde mücadele ettiğini belirterek, "Takımımız şu anda bir ilçe takımı olarak Galatasay'la, Fenerbahçe ile mücadele ediyor. Kulübümüz hem iddialı hem de kendinden emin olarak yoluna devam ediyor. Tüm bunların yanı sıra bir sorumluluk da beraberinde geliyor. Beş yıllık süre içerisinde önemli başarılara imza attı. Olağanüstü kongre sonucunda yeni bir yönetim de oluştu. Her takımın bir maliyeti var. Kulübümüzün de bir miktar birikmiş giderleri var. Bunların da karşılanması gerekiyor. Gümüşhaneli girdiği her işte başarısını ispatlamıştır. Bu yönüyle de yeni bir yönetim oluştu. Bu bir bayrak yarışıdır. Yarış artan bir performansla devam edecek. Biz, bu takımın liderliğini de görmek istiyoruz. Gümüşhane'yi temsil eden bu takım yalnız bırakılmayacaktır. Hiçbir Gümüşhanelinin de bundan geri durma lüksü yoktur. Herkes bu yeni oluşumun arkasında olacak ve destekleyecektir. Ben kendilerini kutluyorum." dedi.
Kongrede yapılan seçim sonunda iş adamı Selami Üçüncüoğlu, Gümüşhane Torul Gençlik Kulübü Başkanlığına getirildi.
(RE-ÖS-Y)

20.01.2013 16:05:28 TSI

Editör: Wan Haber