Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, şehre yaptıkları hizmet ve katkılardan dolayı İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeline teşekkür belgesi verdi.
Beraberinde Başkan Vekili Ömer Salantur, yürütme kurulu üyeleri Dilek Şehnaz Aşıcı ve Meltem Irkın'la birlikte İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel'i ziyaret eden Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, teşekkür belgesi verilmesi kararının kentin bakışı olduğunu söyledi.
Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve ekibinin verdiği hizmetlerin gerek Gümüşhane kamuoyunun gerekse Kent Konseyi'nin her zaman övgüsüne mazhar olduğunu kaydeden Pi, "Bu bağlamda özellikle Toplum Destekli Polislik Hizmetlerindeki başarıdan dolayı Kent Konseyimiz tarafından alınan karar gereği bugün Emniyet Müdürümüz ve ekibine teşekkür belgelerini sunduk. Hayırlı olsun." dedi.
Kent Konseyinin kentin tüm paydaşlarının içerisinde bulunduğu, ortak aklın ortaya konulduğu bir oluşum olduğunu ifade eden Pir, Emniyet Teşkilatına teşekkür kararının aslında kentin bakışı olduğunun altını çizdi. Geçmişe oranla Polis Teşkilatının gerçekten çok iyi bir seviyeye geldiğini, kamuoyunun Türk Polisini sevdiğini, Gümüşhane'de de halkın nezdinde Polisin olumlu bir imajı olduğunu ifade eden Pir, "Kamuoyu daha önceki yıllarda Polisin bir adım uzağında duruyordu. Ama şimdi bakıyorum ki Gümüşhane'de Polis dendiğinde gıyabında güzel konuşmalar oluyor. Uzak durmama, muhabbetle bakma, siyasallaşmaması, hizmetlere sadece görev olarak adaletle yaklaşılması halkın içinde olan görüntüler, fotoğraflardır. Artık kamuoyu Polisini seviyor, onlarla beraber. Bir yerdeki mükemmellik amir ve yönetim ile ilgilidir. Allah nazar vermesin, burada güzel bir ekibiniz var." diye konuştu.
Kent Konseyi'nin yapısı ile ilgili kısa bir bilgi de veren Pir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kent Konseyi'nde 70 üyemiz var. Bir kentin tüm paydaşları Kent Konseyi'nde bulunuyor. Mesela muhtarlar, siyasi partiler, sendikalar, baro üyemiz. Kamudan da üyelerimiz var. Şöyle baktığımızda kentin tamamı. Böyle olunca kentin ortak aklı ortaya çıkıyor. Bu karar arkadaşlarımızla hem fikirle alınmış bir karardır. Kent Konseyi'nin şöyle bir özelliği vardır. Oy çokluğu ile karar alınmaz, kararların hepsi oy birliği ile alınır. Marifet iltifata tabidir. Çalışan insanlara da mutlaka iltifat göstermeliyiz. Bu bir kentin bakışıdır."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ YÜKSEL: "KENT KONSEYİ'NİN BU KARARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Kent Konseyi'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel de şehrin gelişiminde, sıkıntılarının giderilmesinde elini taşın altına koyan insanlardan oluşan Kent Konseyi'nin almış olduğu bu kararın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
Şehrin huzuru için ne yapılması gerekiyorsa onun en iyisini yapma gayreti içerisinde olduklarını ve sürekli bunun kaygısını taşıdıklarını vurgulayan Yüksel, "Görevimiz, teşekkür veya takdir için yapılan bir görev değildir. Arkadaşlarımızla şehrin huzur ve sükûnu için ne yapılması gerekiyorsa onun en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Sık sık yaptığımız toplantılarda da bunun kaygısını taşıdığımızı arkadaşlarımız bilirler. Olumlu veya olumsuz eleştiriye açığız, Amacımız en iyisini yapmak. Bu şehre nasıl hizmet edebilirizin gayreti içerisindeyiz. Sizlerin bize vermiş olduğu bu teşekkür belgeleri, bizim için çok önemlidir ve bizleri ayrıca memnun etmiştir. Sizlere bu davranışınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kent Konseyi'nin faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bizler de başarılarınızın devamını diliyoruz. Her türlü desteğimiz sizinle beraberdir." dedi.
Konuşmaların ardından teşekkür belgeleri İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Cengiz Açıkbaş adına Şube Müdür Vekili Özgür Nihat Dönmez ile Polis Memurları Ali Ataş, Dursun Ali İpek, Funda Telsiz ve Nefise Tuğba Seğmen'e takdim edildi.
Kent Konseyince İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel'e takdim edilen teşekkür belgesinde şu ifadelere yer verildi: "İlimizde can ve mal güvenliğinin sağlanması, halkımızla olan yakın diyaloğunuz, kamuoyu ve personelinize bıraktığınız güven duygusu ve temsil ettiğiniz kurumunuzdaki adaletli çalışmanızdan dolayı Gümüşhane Kent Konseyi adına teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim."
(RE-ÖS-Y)

07.02.2013 15:31:21 TSI

Editör: Wan Haber