Gümüşhane İl Genel Meclisi, Zafer Meydanında Kültür Merkezi yapılmak üzere İl Özel İdaresine tahsis edilen 3 dönümlük arsanın tahsisini kaldırdı.
İl Genel Meclisinin Ocak ayı toplantıları sona erdi. Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve birim müdürlerinin katıldığı toplantının son oturumunda Merkez Karaer Mahallesi Zafer Meydanında bulunan ve çok amaçlı kültür merkezi yapılmak üzere İl Özel İdaresi adına tahsis edilen 3 bin 119 metrekarelik arsanın tahsisinin kaldırılması ve terkin edilmesi konusu görüşüldü.
Geçtiğimiz ay ki toplantılarda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen konuyla ilgili ilk olarak komisyon Başkanı Naim Ağaç söz aldı. Hazırladıkları geniş çaplı raporda arsanın evveliyatı ve bugüne kadar ki süreçlerini anlatan Ağaç, şehre yeni bir Kültür merkezi yapıldığından ihtiyacın ortadan kalktığını, bölgenin Belediye İmar Planında kent meydanı olarak belirlenmesi nedeniyle komisyonun da alandaki İl Özel İdaresine ait tahsisin kaldırılması yönünde ortak karar verdiğini söyledi.
Ağaç'ın komisyon raporunu okumasının ardından yapılan oylamada tahsisin kaldırılması ve kent meydanı ve yer altı otoparkı yapılmak üzere terkin edilmesi konusu mevcudun oy birliği ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu oylamanın ardından yaptığı açıklamada kamuoyunda tartışmalara neden olan alanın Belediye hizmetlerine destek sağlanması ve Zafer Meydanı bir bütünlük arzetmesi adına altına otopark ve üstüne ise kentin geleceği açısından kent meydanı olarak düzenlenmesinin uygun görüldüğünü söyledi.
Bu konuda Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen'in de destekleri alınarak karar verildiğini dile getiren Çobanoğlu, "İl Genel Meclisi üyelerimiz marka şehirlerin gelişmesinde kent meydanlarının önemine dikkat çekerek kent meydanı ve otoparkın yapılmasını uygun görmüştür." dedi.
(RE-ÖS-Y)

08.01.2013 14:59:47 TSI

Editör: Wan Haber