Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü, "Güvenlik Kameralarının Kurulması ve Kullanılması" konusunda işyerlerini uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla hazırlanan Bilgi Paylaşım Bültenlerini şehir merkezinde dağıtımını gerçekleştirdi.
Çeşitli konularda hazırlanan Bilgi Paylaşım Bültenleri ile vatandaşları uyarma, bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi hedefleyen Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü son olarak güvenlik kamerası kurma ve kullanma zorunluluğu hakkında işyerlerine uyarılarda bulundu.
Toplum Destekli Polislik ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince kent merkezinde iş yerlerine tek tek dağıtımı yapılan bültende, güvenlik kameraları ile ilgili bilgilere yer verildi. Güvenlik kameralarının sadece gece değil gündüz yaşanan hırsızlıklara karşı da caydırıcı olduğu belirtilen bültende, yapılan uluslararası araştırmalarda suçu önlemede çevre aydınlatmasının etkisinin yüzde 40 iken, kamera ve güvenlik sistemlerinin etkisinin yüzde 60 olarak tespit edildiği vurgulandı.
Kamera ve Güvenlik Sistemlerinin can ve mal güvenliğinin sağlanmasında önemli katkılar sağladığı kaydedilen bültende "Alınan polisiye tedbirlerin yanı sıra iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması, suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi için büyük öneme sahiptir" ifadelerine yer verildi.

İŞYERLERİNE GÜVENLİK KAMERASI VALİLİK GENELGESİ İLE ZORUNLU
Bültende Gümüşhane Valiliğinin 27 Şubat 2008 tarih ve 489 nolu genelgesine istinaden işyerlerinin güvenlik kamerası takma yükümlülüğünün bulunduğu hatırlatılan bültende, ayrıca güvenlik kamerası kullanmakla yükümlü işyerleri tek tek sıralandı.
Suç ve suçlularla mücadelede bilim ve teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan yararlanılarak suç işlemenin zorlaştırılması, suçun ve suçluların gizli kalmasını imkansız hale getirecek tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan bültende hırsızların yeterli güvenlik önlemleri alınmamış yerleri tercih ettiği vurgulandı. Alınan polisiye tedbirlerin yanı sıra iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması, suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi için büyük öneme sahip olduğu vurgulanan açıklamada, güvenlik kamerası kullanmakla yükümlü işyerleri şöyle sıralandı: "Akaryakıt istasyonları, bankalar, kuyumcular, oteller, internet cafeler, büyük marketler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler, halkın yoğun olarak bulunduğu iş yerleri, iş hanları, sanayi siteleri, döviz büroları, gerekli görülen işyerleri."

KAMERASI OLMAYANA PARA CEZASI
Emniyet ekipleri ayrıca yapacakları kontrollerde güvenlik kameralarının belirtilen sürede kurulmaması, fonksiyonel halde olmaması veya genelge hükümlerine aykırı davranılması durumunda, iş yerine Kabahatler Kanununun ilgili maddesi uyarınca Emre Aykırı Davranıştan, İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesine göre 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun 6.maddesinin d bendi uyarınca para cezası uygulanacağını hatırlattı.
(RE-ÖS-Y)

19.02.2013 12:14:47 TSI

Editör: Wan Haber