Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda "Batı Trakya Eylem Planı" kapsamında Gümülcineli tarım heyetine, sebze fidesi ve örtü altı yetiştiriciliği eğitimi verildiği bildirildi.
Eğitim semineri hakkında bilgi veren Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Eğitim ve Yayım Komisyonu Üyesi Dr. Ayhan Aydın, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan "Batı Trakya Eylem Planı" çerçevesinde istasyonumuzda Gümülcine'den gelen Batı Trakyalı soydaş tarımcılara sebze fidesi ve örtü altı yetiştiriciliği eğitimi verilmeye başlandı" dedi.
Sebze üretimi yapan soydaş çiftçilere seminer boyunca detaylı bilgiler aktarılacağını ifade eden Dr. Aydın, "Soydaş çiftçilerimiz tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri konusunda da uzmanlar tarafından bilgilendirilecekler. Bu eğitimle hedeflenen sebze yetiştiriciliği yapan soydaşlarımızın tarımsal alandaki bilgi ve berecilerinin arttırılmasıdır" diye konuştu.
Dr. Aydın, 10 kişiden oluşan tarım heyetinin eğitiminin 22 şubata kadar devam edeceğini kaydetti.
(OKİ-Y)

19.02.2013 10:27:04 TSI

Editör: Wan Haber