Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük sahalarında 91 bin TL değerinde yaklaşık bin adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Ayak bileklerine 170 adet elektronik sigara gizleyen Bulgar uyruklu yolcu gözaltına alındı.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yaklaşık bin adet elektronik sigara ele geçirdi. İlk olay 20 Ocak günü Kapıkule Gümrük Sahası'nda meydana geldi. Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giriş yapmak için Kapıkule Yolcu Salonu Gümrük Sahası'na gelen Bulgaristan uyruklu S.I I.'nin kullandığı ve N.S.I, Y.A.A. ve F.I.I. isimli şahısların da içerisinde bulunduğu Bulgar plakalı minibüste Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan kontrolde minibüs yolcularından Y.A.A. ve F.I.I. isimli şahısların üzerinde piyasa değeri 49 bin 500 TL değerinde toplam 350 adet elektronik sigara ile 60 adet sıvı nikotin ve 60 adet elektronik sigara şarj cihazına ait kablo ele geçirildi.
Yine aynı tarihte Bulgaristan'dan Türkiye'ye yaya olarak giriş yapmak üzere Kapıkule Yolcu Salonu Gümrük Sahası'na gelen Bulgaristan uyruklu G.S.Y.'nin üzerinde yapılan aramada, ayak bileklerine gizlenmiş vaziyette 170 adet elektronik sigara ve 95 adet elektronik sigara şarj cihazı kablosu ele geçirildi. Ele geçirilen elektronik sigaraların değerinin 21 bin 500 TL olduğu belirtildi.
21 Ocak tarihinde Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda meydana gelen olayda ise, 423 adet elektronik sigara ve elektronik sigaralara ait aparatlar ele geçirildi. Bulgar uyruklu K.M.I'nin kullandığı araçta yapılan kontrolde ele geçirilen elektronik sigaraların değerinin 20 bin TL olduğu bildirildi.
Üç farklı olayla ilgili gözaltına alınan Y.A.A, F.I.I, G.S.Y. ve K.M.I., Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
(ORA-CC-Y)

23.01.2013 10:41:26 TSI

Editör: Wan Haber