AK Parti Beşikdüzü ilçe danışma meclisi toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti İl Yöneticileri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Ak Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci yaptı. Demirci konuşmasında Ak Parti iktidarıyla birlikte ülkede değişim ve gelişim sürecinin başladığı belirti.
Toplantıda yaptığı konuşmayla teşkilat mensuplarına Büyükşehir Kanunu anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, "Sizlerin dinamizmi, enerjisi, bu ülkeye olan hizmet sevdası bizleri çok daha ilerilere taşıyacaktır. Sizde ki bu dinamizmin muhalefet partilerinde de olması ülkemiz demokrasisi adına kazanç olurdu. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki biz her zaman sizlerin yanında olup, her derdinizde her probleminiz de yapabildiğimiz kadarıyla sizlere yardımcı olma azminde olacağız. Belki her şeyi hemen yapamıyoruz ama yapmanın gayreti içerisinde olacağımıza her zaman olduğumuz gibi şimdi de söz veriyoruz. Her yerde ifade ettiğimiz gibi burada da belirtmek isterim ki büyükşehirle birlikte şehrimiz ayrı bir ivme kazanacaktır. Tüm il sınırlarıyla birilikte Büyükşehir olan Kocaeli'nde değerlendirme toplantısına katıldık. Bu değerlendirme toplantısında Kocaeli'nin ne kadar kısa sürede ne kadar önemli yol aldığını gördük. Bugün büyükşehir belediyeleri genel bütçe vergi gelirlerinden yüzde 5 oranında pay alıyor. Büyükşehir belediyelerinde toplanan genel bütçe vergi gelirlerinin yüzde 5'lik kısmının yüzde 60'a tekabül eden miktarını büyükşehir belediyesi peşin olarak kasasına koyuyor. Geri kalan kısmı ise Türkiye genelinde bir havuzda toplanarak nüfus miktarlarına göre büyükşehir belediyelerine pay ediliyor. Yeni kabul edilen Büyükşehir Kanunuyla birlikte yüzde 5'lik bu pay yüzde bir arttırılarak yüzde 6'ya çıkarılmış durumda. Bu yüzde 1'lik fark tüm Türkiye'de büyük şehirlerin gelirlerinde toplam 3 milyar liralık bir artışa tekabül ediyor. Bizler bugüne kadar kendi il sınırlarımız içerisinde hizmet götürdüğümüz her bir vatandaşımız için kişi başına 238 TL harcayabiliyorduk. Büyükşehirle birlikte artacak olan gelirlerimizle tüm il sınırları içerisinde yaşayan her bir vatandaşımız için harcayacağımız miktar 368 TL ye yükselmiş olacaktır. Bu gelir artışıyla her bir vatandaşımız için harcayacağımız miktar ortalama yüzde 40 artmış olacaktır. Gelirlerimizin artmasıyla vatandaşımıza daha güçlü, daha kaliteli ve daha hızlı hizmet etme imkanına da kavuş olacağız. İlçelerde aynı şekilde genel bütçe vergi gelirlerinden yüzde 2.5 pay alıyordu. Bu rakamda yüzde 4.5'a çıkarılmış olacak. Böylece ilçe belediyelerimizin de hizmet kalitelerinde önemli derecede bir artış olacaktır." ifadelerini kullandı.
Gümrükçüoğlu'nun konuşmasının ardından partililere seslenen Milletvekili Bıyıklıoğlu, Ak partinin milletine hizmet etmek için yola çıkanların birlikteliğini sağladığını söyleyerek " Bugün milletimize hizmet etme noktasında on yıldır gecesini gündüzüne katarak çalışan ve sırtı yatak görmeyen bir Başbakanımız var. Onun bu azmi ve hizmet sevdasıyla ülkemiz çok büyük mesafeler kat etti. Milletimiz yer yüzünde yeniden bir doğuşun sembolü oldu. Milletimiz mana hakikatimizi temsil ederek dünya milletleri içerisinde layık olduğu seviyelere çıkacaktır. Eskiden siyasiler vatandaşlara vaatlerde bulunuyordu artık on sene öncesine bakın diyoruz. 2002 de hükümet bütçesi 100 milyar TL idi şuan ise 400 milyarın üzerinde. Aradaki bu 4 katlık fark sizlerin bu ülke için çalışmasının neticesidir. AK Parti milletine hizmet etmek için bu davaya girmiştir. halkın bizlere olan teveccühü de bu yüzdendir. Ülkemize ve milletimize aynı anlayış ve düşünceyle hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından geçilen dilek ve temenniler kısmında söz alan bir vatandaş Başkan Gümrükçüoğlu'na Beşikdüzü'nün yaşadığı sel felaketinde tüm araç ve ekipleriyle yardıma koşup selin izlerinin kısa sürede silinmesi sağladıkları için teşekkürlerini etti.
(OK-EK-Y)

27.01.2013 10:07:48 TSI

Editör: Wan Haber