Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza Ekipleri, Kapıkule ve Hamzabeyli Gümrük Sahalarında, çok sayıda ve farklı kalemlerde kaçak mal ele geçirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'den çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen, Bulgar pasaportlu bir kişinin sürücülüğünü yaptığı ve içerisinde 29 yolcusu bulunan Bulgar plakalı otobüse Risk Analizleri ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından risk analizinin yapıldığı belirtildi. Yapılan analizler ve kontroller neticesinde şüpheli kişinin beline kahverengi koli bandıyla sardığı ve 2 paket içerisinde 120 bin 480 TL değerinde 2 kilo 8 gram eroin taşıdığının tespit edildiği bildirildi. Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen bir otobüste gümrük muhafaza ekiplerince yapılan arama sonucunda, bin 420 TL değerinde 20 adet kullanılmış otomobil aksamı ele geçirildiği kaydedildi.
Hamzabeyli Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan operasyonda ise, Türkiye'ye kaçak yollarla sokulmak istenen 28 bin 800 adet, 16 bin 992 TL değerinde Çaykur logolu hologram etiketin ele geçirdiği ifade edildi. 3 ayrı olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerle ilgili dosyalar, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
(PS-ÖZ-Y)

30.11.2012 14:20:14 TSI

Editör: Wan Haber