Gümrük ve Ticaret Bakanlığı "B" grubu kadroları için 744 muhafaza memuru, 286 muayene memuru ve 366 memur olmak üzere toplam bin 396 kişinin ataması gerçekleştirildi. En fazla atama, Habur Sınır Kapısı'na yapıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı "B" grubu kadroları atamaları için kura çekimi yapıldı. TOBB binasında gerçekleştirilen kur çekimi törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı katıldı. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen kura çekimiyle; 744 muhafaza memuru, 286 muayene memuru ve 366 memur olmak üzere toplam bin 396 adayın, 60 şehre atanmalarına ilişkin olarak görev yerleri belirlendi. Bakan Yazıcı, atanan memur adayları ile konuşarak onların heyecanına ortak olurken, en fazla atamanın da Habur Sınır Kapısı'na yapıldığını bildirdi.
Kura öncesi konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, atanacak memur adaylarına tavsiyelerde bulundu. Gümrük idarelerinde çalışanların sıradan bir devlet memuru olmadığını belirten Yazıcı, Türkiye'de 25 kara, 7 demiryolu, 55 deniz ve 48 hava olmak üzere toplam 135 hudut kapısı ve 147 gümrük müdürlüğünün bulunduğunu ifade etti. Gümrüklerin, dış ticaretin nabzının attığı yerler olduğunu söyleyen Yazıcı, "Sınırlarımızdan bu yıl 11 milyondan fazla araç, 90 milyondan fazla yolcu ülkemize giriş-çıkış yapmıştır. Bu kadar büyük bir parasal sorumluluk doğuran iş ve işlemleri gümrükler vasıtasıyla yapıyorsunuz" dedi.
"Bu ülkenin ticaretinin tamamı sizlerin elinizden geçecek" diyen bakan Yazıcı, adaylara tavsiyelerde bulunarak, "Ticaret erbabımızın işlerini kolaylaştırın. Hizmet verdiğiniz kişiler, sizin yanınızdan memnuniyetle ayrılsın. Zorlaştırmayın, kolaylaştırın. Vatandaşı dinleyin. Bürokratik bir sorunu varsa çözün. Nasıl çözeceksiniz? Kanunlar ve etik kurallar çerçevesinde çözeceksiniz. Yapılan değişiklikleri hemen öğrenin, bu konuda istekli ve atak davranın. Mevzuata hâkim olun, 'ben bilmem, başkası yapsın' demeyin" ifadelerini kullandı.

"YASA DIŞI TİCARETE GÖZ YUMMAYIN"
Gümrüklerde meydana gelen kaçakçılık olaylarına ilişkin konuşan Yazıcı, "Yasa dışı ticaret yapmak isteyenlere göz açtırmayacak olanlar yine sizlersiniz. İş hayatınızda farklı tekliflerle karşılaşmanız mümkündür, sakın bunlara meyletmeyin. Çok açık biçimde ifade ediyorum; rüşvet verenin de, alanın da bu tür işlere göz yumanın da, gözünün yaşına bakmayız" dedi.
Atamalarla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görev yapan personel sayısı 13 bin 94'e ulaştı. Yeni sınav ilanı ile "B" grubu unvanlar için yaklaşık bin 750 kişinin daha Bakanlığa katılımı yönünde çalışmaların başlatıldığı bildirildi.
(PS-OK-E)

03.01.2013 13:30:01 TSI

Editör: Wan Haber